Sosyal Medya

Coğrafyamız

Adalet bakanı tepkiler üzerine istifa etti

'Bir temizlik işçisinin oğlunun yargıç olması uygun değil' diyen Adalet Bakanı Sabir, gelen tepkiler üzerine istifasını verdi.



Mısır'da darbeci CumhurbaÅŸkanı Sisi'nin Adalet Bakanı Mahfuz Sabir, "Bir temizlik iÅŸçisinin oÄŸlunun yargıç olması uygun deÄŸil" sözlerine gelen yoÄŸun tepkilerin ardından BaÅŸbakan Ä°brahim Mihlib'e istifasını sundu.

Sabir, yaptığı açıklamada, "Bugün BaÅŸbakan Ä°brahim Mihlib'e istifamı sundum ve istifadan geri dönüÅŸ olmayacak" ifadelerini kullandı. Sabir, "yaÅŸadığı bazı saÄŸlık problemlerini ve yaptığı son açıklamaların medyada yer almasını" istifasına gerekçe gösterdi.

Mısır Bakanlar Kurulu Sözcüsü Hüssam el-KaviÅŸ, Mahfuz Sabir'in istifasının kabul edildiÄŸini belirtirken, Sabir'in yerine yeni Adalet Bakanı makamına kimin atanacağına iliÅŸkin bilgi vermedi.

Pazar günü bir televizyon programında konuÅŸan Bakan Sabir kendisine sorulan bir soruya, "O kadar da deÄŸil, bir temizlik iÅŸçisinin oÄŸlunun yargıç olması uygun deÄŸildir" sözleriyle cevap vermiÅŸti. 

Mısır halkının, büyük tepki gösterdiÄŸi sözler üzerine, ülkede bir ÅŸeyin deÄŸiÅŸmediÄŸi ve Bakan'ın istifa etmesi ya da görevden alınması gerektiÄŸi dile getirilmiÅŸti.

Öte yandan yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, istifa öncesinde Mısır BaÅŸsavcılığı'na Avukat Muhammed Abdulaziz tarafından bakan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.