Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kayıp Fas savaş uçağı düştü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, önceki akşamdan bu yana haber alınamayan Fas'a ait F-16 savaş uçağının düştüğünü açıkladı.



Asiri, "Maalesef uçak dünkü operasyonlar sırasında düÅŸtü" dedi. Uçağın yerinin tespit edildiÄŸini belirten Asiri, pilotun akıbeti hakkında ise bilgileri olmadığını kaydetti. 

Pilotun güvenliÄŸi ve saÄŸlığından Husilerin sorumlu olduÄŸunu ifade eden Asiri, "Åžu an bizim için önemli olan pilotun saÄŸlığı ve güvenliÄŸi" diye konuÅŸtu. 

Fas ordusu, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri içinde yer alan Fas Silahlı Kuvvetler filosuna ait bir F-16 savaÅŸ uçağının önceki akÅŸam kaybolduÄŸunu duyurmuÅŸtu. Husilerin Siyasi Büro Üyesi Dayf Åžami ise, militanların Sada'da koalisyon güçleri arasında Yemen'e hava saldırıları düzenleyen Fas'a ait savaÅŸ uçağını uçaksavar ile düÅŸürdüÄŸünü iddia etmiÅŸti.  Åžami, uçağın enkazına ulaÅŸtıklarını belirtmiÅŸ, uçağın tam olarak ne zaman düÅŸürüldüÄŸü ve pilotun akıbeti hakkında ise bilgi vermemiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.