Sosyal Medya

Güncel

'TÜBİTAK'ta usulsüzlük ve himmet' iddianamesi hazırlandı

TÜBİTAK'ta 'usulsüz işe alım yapıldığı ve terör örgütüne para toplandığı' gerekçesiyle iddianame hazırlandı.



Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumunda (TÜBÄ°TAK) "usulsüz iÅŸe alım yapıldığı ve terör örgütüne para toplandığı"gerekçesiyle 8 ÅŸüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ä°dris Aydın, Mehmet ErtaÅŸ, Sefer Yıldırım ve Recep Kanbay'ın müÅŸteki olarak yer aldığı iddianamede, Ali Veysel Tunç, Ersin Güçlü, Vedat Küçük, Mustafa Tatli, Vedat Babacan, Hüseyin Yavuz, Murat GökÅŸen ve Bekir Konya ÅŸüpheli olarak gösterildi. 

Ä°ddianamede, maÄŸdurların iÅŸe girmelerini saÄŸlayan ve kod ismi kullanan kiÅŸilerin büyük bir kısmınınTÜBÄ°TAK çalışanı olduÄŸu, Fettulahçı Terör Örgütü adına toplantı yaptıkları ve toplantılarda zorla"himmet" adı altında örgüte para temin ettikleri ileri sürüldü.

Örgüte para saÄŸlamak amacıyla kurban parası ile 2011, 2012, 2013'te maÄŸdurların bankalara yatırılan maaÅŸlarına karşılık promosyon amacıyla verilen 500'er liranın da örgüt adına toplandığı öne sürülen iddianamede, himmet paralarını maÄŸdurların ödememesi halinde iÅŸten çıkartılmakta tehdit edildiÄŸi, ayrıca örgütün basın yayın kuruluÅŸlarının çıkardığı gazete ve dergilere zorla abone yapıldığı savunuldu.

Kurban bayramları öncesi örgüt tarafından müÅŸtekilerden kurban bedeli olarak para toplandığı, zekat, fitre, sadaka adı altında sürekli para talep edildiÄŸi belirtilen iddianamede, toplanan paraların örgütün yöneticilerine verilerek ekonomik kaynak saÄŸlandığı ve terör örgütünün finansmanının temin edildiÄŸinin tespit edildiÄŸi ve delillendirildiÄŸi kaydedildi.

Ä°ddianamede, ÅŸüphelilerin "icbar suretiyle birden fazla irtikap yapma" ile "terör örgütüne finans saÄŸlamak"suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

Mahkemenin, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın hazırladığı iddianameyi 15 gün deÄŸerlendirme süresi bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.