Sosyal Medya

Güncel

TIR baskını ihbarına 'El Kaide' sonradan eklenmiş

Hatay'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Savcıların El Kaide iddiasını dosyaya sonradan eklediği ortaya çıktı



MÄ°T TIR’larına operasyon talimatı veren 4 savcının, Hatay’daki ilk operasyonda durdurdukları TIR’ları yasal olarak arayamayınca, soruÅŸturmaya El Kaide iddiasını yerleÅŸtirdikleri ve MÄ°T Bölge BaÅŸkanı’nı da tehdit ettikleri kendi yazışmalarında ortaya çıktı.

Yeni Åžafak'ta yer alan habere göre, Hatay'daki TIR ihbarında da “El kaide" ile ilgili her hangi bir bilginin olmadığı ve sözde ihbarcının olaydan bir gün sonra gönderdiÄŸi ikinci imzasız ve sahte Ali Ayan ismiyle yapılan ihbarda, “Haberlere de çıkan ve Hatay'da yakalanan TIR ile ilgili bir ihbarda bulunmak istiyorum. O silahlardan haberim vardı ve yüklenirken yanlarında bulundum. O silahlar El Kaideye gidiyordu" diyordu.

Bu kiÅŸinin Hatay Ä°l Jandarma Komutanlığı Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü'nde görevli H.A olduÄŸu öÄŸrenildi. H.A. Adana'daki soruÅŸturma kapsamında Åžubat ayında Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı. 19 Ocak'ta da durdurulan MÄ°T TIR'larıyla ilgili her hangi bir örgüt ifadesi olmadığı halde bizzat Savcı Aziz Takçı'nın talimatıyla arama kararın El Kaide ismi yazılmış ve bu ÅŸekilde basına servis edilmiÅŸti. Dönemin Adana BaÅŸsavcısı Süleyman BaÄŸrıyanık ise Hatay'daki TIR'lara yapılan operasyonun hukuki olmadığını kendisine hatırlatan Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ ile eski müsteÅŸar Kenan Ä°pek hakkında soruÅŸturma açılması için Aziz Takçı'ya talimat vermiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.