Sosyal Medya

Güncel

Keşmirli direnişçiler hapishanede açlık grevine başladı

Keşmir'de yargılanmadan ve sorgulanmadan hapishanede tutulan direnişçiler açlık grevi başlattı



KeÅŸmir'de Hindistan iÅŸgaline direndikleri için hapse atılan ancak kendileriyle ilgili sorgulamalar sürekli geciktirilen direniÅŸçiler açlık grevine baÅŸladı. 

KeÅŸmir'de bir hapishanede savcı olmaması gerekçesiyle günlerce gözaltında hapsedilen direniÅŸçiler açlık grevine baÅŸladı. KeÅŸmir'in Baramulla kentindeki bir hapishanede 28 tutuklu açlık grevi baÅŸlattıklarını duyurdu. KeÅŸmir'in iÅŸgalden kurtulması için faaliyet yürüten Hürriyet Konferansı BaÅŸkanlığında bulunan direniÅŸ lideri Seyid Ali Geylani, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC)'ni cezaevinin ziyaret edilip tutukluların durumunun tespit edilmesi için gözlemci göndermesini istedi.

APHC haber ajansına göre söz konusu hapishanede Ekim 2014 tarihinden bu yana savcı olmaması nedeniyle onlarca KeÅŸmirli özgürlükten mahrum ediliyor ve gözaltı süreleri gereksiz yere uzatılıyor. Bu yüzden son yedi aydır bu tür eylemler devam ediyor. Mahkumların birçok kez ilgili mahkeme ve hapishane yetkilileri ile bu konuyu görüÅŸmek istedikleri ancak Hindistan'a baÄŸlı yetkililerin bu taleplere cevap vermedikleri bildiriliyor. Gelen raporlara göre, hapishanedeki 28 tutuklu günlerdir açlık grevinde.

Geylani, Baramulla'daki hapishanede bulunan tutukluların açlık grevi haberini aldığında, Hürriyet konferansında derin endiÅŸelerini dile getirdi ve onların güvenliÄŸi konusunda endiÅŸeli olduÄŸunu açıkladı. Geylani istenmeyen herhangi bir durumun meydana gelmesi halinde sorumlunun hapishane yönetimi olacağını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.