Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'de İsrail'e ilk ceza

Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin açtığı davada İsrail'i 40 bin lira manevi ve 6 bin 103 lira maddi tazminata mahkum etti



Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfının organizasyonuyla, Ä°srail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürmek üzere yola çıkan, 31 Mayıs 2010'da uluslararası sularda Ä°srail askerlerinin saldırısına uÄŸrayan Mavi Marmara Gemisi'ndeki basın mensuplarından AA muhabiri Yücel VelioÄŸlu'nun Ä°srail Devleti aleyhine NevÅŸehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtığı tazminat davası sonuçlandı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, Ä°stanbul ve Antalya limanlarından Gazze'ye yardım götürmek üzere hareket eden Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan davacı VelioÄŸlu'nun, davalının (Ä°srail) 31 Mayıs 2010'da haksız ve hukuka aykırı gemilere müdahalesi sonucunda bir müddet hürriyetinden yoksun bırakıldığı ve eÅŸyasına el konulduÄŸu kaydedildi.

Kararda, davacının 6 bin 103 lira maddi zarara uÄŸradığı ifade edilerek, davalı Ä°srail Devleti'nin bu zararı karşılamasına, ayrıca 40 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildiÄŸi belirtildi.

"KARAR ÇOK ÖNEMLÄ°"

Yücel VelioÄŸlu, Mavi Marmara Gemisi'nde ÅŸehit olan 9 kiÅŸiyi rahmetle andığını söyledi. Davayı sadece kendi adına deÄŸil, yardım gemilerini destekleyen herkes adına açtığını belirten VelioÄŸlu, "Kararın bu yönde çıkmasını tabii ki bekliyordum" dedi.

Ä°srail Devleti'nin Mavi Marmara ile yardım götüren diÄŸer gemilere uluslararası hukuk kurallarını çiÄŸneyerek saldırdığına dikkati çeken VelioÄŸlu, üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesine raÄŸmen gemide o gece yaÅŸananların ilk günkü gibi hafızasında olduÄŸunu söyledi.

VelioÄŸlu, ÅŸunları dile getirdi: Haklı davamızda bir devlete, hem de Ä°srail Devleti'ne karşı tazminat kazandığımız için mutluyum. Mahkemenin verdiÄŸi karar, Ä°srail'in o gün izlediÄŸi hukuksuz tavrına yönelik önemli bir adımdır. Ä°nÅŸallah adalet, hem diÄŸer maÄŸdurlar hem de Filistin'deki kardeÅŸlerimiz için bir an önce tecelli eder.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.