Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yeni hedef: Halep'in tamamı

Suriye'nin Halep kentinde 21 muhalif grup 'Fetih Ordusu' adı altında birleşerek kentin kontrolünü sağlamak için ortak operasyon merkezi oluşturdu.



Suriye'de uzun bir zamandan beri rejimin yoÄŸun saldırılarına maruz kalan Halep'te 21 muhalif grubunFetih Ordusu adı birleÅŸerek kentin kontrolünü saÄŸlamak için ortak operasyon merkezi oluÅŸturduÄŸu bildirildi. Fetih Ordusu'nun Ä°dlib ve Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur'dan sonraki hedefinin Halep kentinin tümünün "kurtarılması" olduÄŸu açıklandı.

Muhalif çatı birliÄŸi Fetih Ordusu operasyon merkezinden yapılan açıklamada, Halep'te 21 muhalif grubun kentin Esed güçlerinden alınması için Fetih Ordusu adında birleÅŸtiÄŸi belirtildi.

Yapılacak operasyona 22 bin silahlı muhaliflerin katılacağı vurgulanan açıklamada, "Fetih Ordusu adında birleÅŸen gruplar Halep'ten Esed güçlerinin kontrolünde olan bölgelere 22 bin savaÅŸçı ile 300 araçtan oluÅŸan bir operasyon baÅŸlatacak. Muhalifler, yapılacak operasyona 60 tank, 70 zırhlı araç, 170 ağır silah ve 20 bin hafif silahla iÅŸtirak edecekler" denildi.

Nureddin Zengi Hareketi, Mücahitler Ordusu (CeyÅŸu'l Mücahidin), 101'inci Tümen. 13'üncü Tümen, Ahraru'ÅŸ Åžam Ä°slami Hareketi, Ä°slam Ordusu (CeyÅŸu'l Ä°slam) ve Åžam Cephesi (Cebhe eÅŸ-Åžamiye) gibi önemli muhalif gruplar Halep'in kontrolünü saÄŸlamak için Fetih Ordusu adı altında birleÅŸti. 

Suriye'nin kuzeyindeki Ä°dlib'teki muhalifler gruplar "Fetih Ordusu" adında birleÅŸerek Ä°dlib kenti ile Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur ilçesinin denetimini saÄŸlamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.