Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan: Bunlar ÅŸaklaban ya!

Cuhmurbaşkanı Erdoğan Rize'de toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.



ErdoÄŸan konuÅŸmasında muhalefet liderlerine çıkıştı. BoÅŸ keseden vaatlerine "Bunlar ÅŸaklaban ya! Bunlar belediye yönetemez" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ana muhalefetin genel baÅŸkanı rahatsız olmuÅŸ. Benim hemÅŸehrilerimle bir araya gelmemin demokrasiye zarar verdiÄŸini söylüyor. Aynı zihniyetteki bir gazeteci de daha önce Sovyetler BirliÄŸi dönemine övgü düzüp, milletimizi tahkir ederek demokrasinin sandıktan geçmediÄŸini söylemiÅŸti. Hatta daha ileri gidip, ana muhalefetin terör örgütünün güdümündeki partiyi ittifak yapmaya, silahlı ya da silahsız mücadeleye davet etmiÅŸti. Bu gazeteci geçtiÄŸimiz günlerde ana muhalefetin TV'sinde ne diyor biliyor musunuz: "Başını örten kadın özgürlüÄŸünden vazgeçmiÅŸtir" 
Ah benim kardeÅŸlerim ah. Bunlara gereken dersi 7 Haziran'da vermeniz lazım. 
Åžimdi de birisi çıkmış, arkasında terör örgütü. Onun desteÄŸiyle yürüyor zaten. O da diyor ki iÅŸçilerin kabesi Taksim'dir. Ah benim Kürt kardeÅŸlerim. Benim Kürt kardeÅŸlerim dindardır. Ama kalkıp da bu ülkenin Müslüman insanlarına, kalkıp Kabe'yi Taksim olarak gösterenlere 7 Haziran'da gereken dersi verecek misin?

ŞİMDİ DE ALKIŞ TUTUYORLAR, NEREYE BİLMEM

Her darbeyi, her cuntayı desteklediler. Åžimdi de alkış tutuyorlar, nereye neye bilemem. Menderes ve arkadaÅŸlarının kanı hala bunların ellerinde. Türkiye'nin daha sonra yaÅŸadığı krizlerin temelinde 27 Mayıs anayasasıyla tesis edilen sistem vardır. Bunun arkasında ise akademisyenleriyle, siyasetçileriyle tam kadro tek parti döneminin yönetimi olduÄŸunu biliyoruz. 1970'lerin başındaki cunta hareketlerinin gerisinde de daima CHP gölgesi olmuÅŸtur.

PROBLEM SAPIK ZÄ°HNÄ°YETLERDE

Demokrasi yoluyla elde edemediÄŸi iktidarı tehdit yoluyla gasp etmek bu zihniyetin klasik yöntemidir. Nitekim 1997 yılında 28 Åžubat döneminde yine aynı yöntemle bir kez daha iktidarı gasp ettiler. Ana muhalefet partisinin Ankara'da hem de listenin ilk sırasında milletvekili bir bayan var. Bu aday kim biliyor musunuz? 28 Åžubat döneminde insanlarımızın inancına, bilhassa baÅŸörtülü kızlarımıza yönelik baskıların en büyük savunucusudur. 
Biliyorsunuz baÅŸörtüsünü serbest bırakmak için bir anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi yapmıştık. Hani meÅŸhur 411 el kaosa kalktı diye baÅŸlığın atıldığın o günü hatırlıyorsunuz deÄŸil mi? AYM bu deÄŸiÅŸikliÄŸi iptal etmiÅŸ, o zaman genel baÅŸkanı olduÄŸum partiye kapatılma davası açıldı.
BaÅŸörtülü - başı açık aralarında problem yok. Problem bu sapık zihniyetlerde. Ne oldu? Bu yasalar çıktı kıyamet mi koptu?

BUNLAR KÖKSÜZ

Ama bunların zihniyeti karanlık. Bunlarda kök yok kök, köksüz. Sıkıntı burada. Bugün artık yönünü geleceÄŸe çevirmiÅŸ 2023 için çalışan bir Türkiye var. Ama ana muhalefet partisi hala o günleri özlüyor.

Ankara'da hem de birinci sırada gösterdiÄŸi adayla bu özlemi çok açık ortaya koyuyor. 28 Åžubat'ın temsilcilerinin koltuÄŸunu hiç boÅŸ bırakmıyor. Adları sosyal demokrattır ama kendileri faÅŸisttir. Kavgaları bu milletin dertleriyle kültürüyle inancıyla, ağızlarından milletimizin deÄŸerlerine iliÅŸkin hiçbir söz çıkmaz. Lafa gelince saygılı olduklarını söylerler, ama her seferinde milletin deÄŸerlerine saldırmaktan geri durmaz.

 

ANA MUHALEFETÄ°N SAYIN BAÅžKANI, BÄ°Z BU OYUNU DAHA ÖNCE GÖRDÜK

Birisi çıktı ne diyor, çok önemli. "Ä°mam hatip okullarının orta kısmını kapatacağız" diyor. Bunu kim diyor? CHP. Fakat ÅŸöyle de kamufle ediyor 1+8+4. Ana muhalefetin sayın baÅŸkanı, biz bu oyunu daha önce gördük. Bu senaryoyu daha önce gördük. Artık bunları yutturamazsın. Müslüman bir sokulduÄŸu delikten bir daha sokulmaz. Geçti o iÅŸ.

Ä°MAM HATÄ°PLÄ° HARVARD'DA NASIL OKUR? OKUR Ä°ÅžTE BAL GÄ°BÄ° OKUYOR

Kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef, kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. Yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Gidip Amerika'da, Ä°ngiltere'de okuyabildiler ama burada okuyamadılar. E erkek evladım da okuyamadı. Yüksek puanı olmasına raÄŸmen o da katsayıya takıldı. O da gitti ABD'de lisans eÄŸitimini aldı, Harvard'da master'ını bitirdi. E niye kıskanıyorlar iÅŸte, mesele bu. Ä°mam hatipli Harvard'da nasıl okur? Okur iÅŸte bal gibi okuyor.

NE YAPTI SANA DÄ°YANET?

Terör örgütünün arkasına alan parti ne diyor? Diyanet'i kaldıracağız diyor. Ne yaptı sana Diyanet? Kaynak… Hani sözler veriyorlar ya, ekonomiyi düzelteceÄŸiz falan.

BUNLAR ÅžAKLABAN YA

Bunlar ÅŸaklaban ya. Bunların ekonomiyi falan yönetecek halleri yok. Bunlar ÅŸu anda ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Ellerindeki belediyelerin olduÄŸu yerler pisilikten geçilmiyor. Suistimal almış başını gidiyor. Arka sokakları dolaşın çöplükten geçilmiyor. Adeta Ä°stanbul'u belediye baÅŸkanı olarak aldığım zaman Ä°stanbul neyse ÅŸu anda oralarda da onu görüyorum, çöp daÄŸları. Ä°ÅŸte Van'da bilboardlara ne asmışlar, musluklarından kan akan bir Van. Musluktan kan akar mı? Ama bunların musluklarından akar. Musluklardan bulanık, çamur suyu, yosunlu su aktığını biliyorum ama kan aktığını hiç görmemiÅŸtim ama bunlarınkinden akar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.