Sosyal Medya

Dünya

Müslüman öğrenciye domuz eti yediren okula ceza

Danimarka'da Müslüman öğrencilerine zorla domuz eti yedirmeye çalışan aşçılık okuluna 6 bin dolar para cezası verildi



Danimarka'da bir okulda zorla domuz eti yedirilmeye çalışılan Müslüman bir öÄŸrencinin ÅŸikayeti üzerine, mahkeme okula 6 bin dolar tazminat cezası verdi.

Danimarka'da daha önce de Müslüman öÄŸrencilerine zorla domuz eti yedirmeye ve ÅŸarap içirmeye çalıştığı için gündeme gelen Holstebro AÅŸçılık Okulu'na para cezası verildi. Küçük yaÅŸlarda Libya'dan Danimarka'ya taşınan 24 yaşındaki Müslüman öÄŸrenciye okulda zorla domuz eti yedirmeye çalışan görevli “sadece tatmasını istedim yutmasını deÄŸil” diyerek kendini savundu. Görevli ile öÄŸrenci arasındaki görüÅŸme kayıtları mahkemede delil olarak kullanıldı. Genç öÄŸrenci Danimarka EÅŸitlik Kuruluna, kendisine dini gerekçelerle ayrımcılık yapıldığı için okulu ÅŸikayet etti.

BaÅŸvuruyu görüÅŸen eÅŸitlik kurulu, okulu Müslüman öÄŸrenciye  13 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etti. Okulun kararı temyiz mahkemesine götürmesi üzerine, kararı deÄŸerlendiren yüksek mahkeme okulun ödemesi gereken tazminatı 6 bin dolara çekerek kararı onayladı.

Danimarka'nın Holstebro ÅŸehrindeki aÅŸçılık eÄŸitimi veren  okul, 2012 yılında aynı sebeplerle bir öÄŸrencisi ile mahkemelik olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.