Sosyal Medya

Güncel

Danıştay merasimi Feyzioğlu'na kapattı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Danıştay toplantısında konuşturulmadı, Danıştay'daki tören basına kapatıldı.



Geçen yılki törende BaÅŸbakanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu'nun kürsüden yönelttiÄŸi eleÅŸtirilere sert tepki göstererek toplantıdan ayrılmıştı.

Bu yılki 147. KuruluÅŸ Yıldönümü Tören programından FeyzioÄŸlu'nun konuÅŸması çıkarıldı. Danıştay BaÅŸkanlığı aynı zamanda töreni medyaya kapattı. Sabah Danıştay'a gelen medya kuruluÅŸları içeri alınmazken sadece TRT ve Anadolu Ajansı muhabirleri içeri alındı. Davet edilen FeyzioÄŸlu ise konuÅŸmasına izin verilmediÄŸi için Danıştay'a gelmedi.

Danıştay, bu yıl düzenlenen tören programında sadece Danıştay BaÅŸkanı Güngör'ün konuÅŸması yer aldı. TBB BaÅŸkanı FeyzioÄŸlu'na programda yer verilmedi. FeyzioÄŸlu'na sadece törene katılım için davetiye gönderildi. Törende, sadece Danıştay BaÅŸkanı Zerrin Güngör konuÅŸacak. Danıştay mensupları öÄŸleden sonra da Anıtkabir'e gidecekler.

FEYZÄ°OÄžLU: KATILMAYACAÄžIM

FeyzioÄŸlu Hürriyet'e törene neden katılmadığını ise ÅŸöyle deÄŸerlendirdi: “Postadan davetiye çıktı. Biz tören için davet aldık ama katılmayacağım. Danıştay kanunla baÄŸlı deÄŸil, yargıdaki bu geleneÄŸi sürdürebilirdik. Danıştay BaÅŸkanlığı geleneÄŸi sürdürmek yerine siyasi iktidarın tarafında saf tutmayı tercih ettiÄŸi için törene katılmama kararı aldım. Elbette yarım ağız bir davetti. Danıştay'da biz saldırıya uÄŸradıktan sonra Danıştay BaÅŸkanı, Danıştay'ın kürsüsünden konuÅŸan kiÅŸiye ‘edepsizlik terbiyesiz' diyen BaÅŸbakan'a bir cümle eleÅŸtiri getireceÄŸine bize demediÄŸini bırakmadı. Danıştay BaÅŸkanı bu tavrıyla da ne kadar iktidara uyumlu bir baÅŸkan olduÄŸunu gösterdi.”

Danıştay'da bu yıla kadar geleneksel olarak törenlerde Danıştay BaÅŸkanı'nın konuÅŸmasının ardından TBB BaÅŸkanları da birer konuÅŸma yapıyordu. Geçen yılki kavganın ardından bu yıl TBB BaÅŸkanı'nın konuÅŸması programdan çıkarılarak bu gelenek bozulmuÅŸ oldu.

Hükümet ise 1 Eylül'de Yargıtay'da yapılan yine TBB BaÅŸkanı'nın da Yargıtay BaÅŸkanı'ndan sonra konuÅŸtuÄŸu töreni yasa ile kaldırmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.