Sosyal Medya

Dünya

Makedonya'da tehlikeli gerginlik

Makedonya'da silahlı bir grup ile polis arasında çıkan çatışmada ölen polis sayısı 8'e çıkarken silahlı gruptan 14 kişinin öldüğü açıklandı



Makedonya'nın Kumanova kasabasında dün silahlı bir grup ile polis arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden polislerin sayısı 8'e yükseldi. Silahlı gruptan 14 kiÅŸinin öldüÄŸü çatışmalarda 37 polis de yaralandı.

Makedonya Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Ä°vo Koteski bir basın toplantısı düzenleyerek dün yaÅŸanan çatışma ile ilgili olarak son bilgileri açıkladı. Koteski, silahlı gruba düzenlenen operasyon sırasında yaÅŸanan çatışmada 8 polisin hayatını kaybettiÄŸini, 37 polisin de yaralandığını bildirdi.

'Diva Naselba' bölgesinde zor ÅŸartlar altında yürütülen operasyonda silahlı gruptan 14 kiÅŸinin ölü olarak ele geçirildiÄŸini ifade eden Koteski, 30'un üzerinde kiÅŸinin de beyaz bayrak açarak teslim olduÄŸunu söyledi. Ayrıca tespit edilen ve Kosovalı olduÄŸu belirlenen lider kadrosundan da 3 kiÅŸinin teslim olduÄŸu açıklandı.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Koteski, silahlı grupta ölü sayısının artabileceÄŸini, ancak çatışmada sivil vatandaÅŸlardan hayatını kaybetmiÅŸ ya da yaralanmış kiÅŸiler hakkında bilgiye ulaÅŸmadıklarını da açıkladı.

Makedonya hükümeti ölen polisler için 2 gün yas ilan ederken, Moskova ziyaretini yarıda kesen CumhurbaÅŸkanı Gyorge Ä°vanov olayların ciddiyetini göz önünde bulundurarak Milli Güvenlik Kurulu'nu toplantıya çağırdı.

Makedonya BaÅŸbakanı Nikola Gruevski de düzenlediÄŸi basın toplantısında, olaylardan dolayı hayatının en zor 2 gününü yaÅŸadığını belirtirken, operasyonun 28 saat sürdüÄŸünü ve 8 bin kiÅŸinin ölümünün engellendiÄŸini öne sürdü. Gruevski, polisin devlet ve kamu binalarına saldırı hazırlıkları içinde olan 40'ın üzerinde silahlı bir grupla karşı karşıya geldiÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.