Sosyal Medya

Coğrafyamız

Üniversite, 'işe gitmediği için' Mursi'yi azletti!

Mısır'da görevden alınıp tutuklanan Cumhurbaşkanı Mursi, Temmuz 2013'ten bu yana "işe gitmediği için" Zegazik Üniversitesi'ndeki görevinden alındı



Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, Zegazik Üniversitesi'ndeki görevinden azledildi.

Üniversite yönetiminin, "Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırıldığı 3 Temmuz 2013 tarihinden bu yana görevine devam etmediÄŸi" gerekçesiyle bu yönde karar alındığı belirtildi.

Mısır YükseköÄŸrenim Bakanı es-Seyyid Ahmed Abdulhalık yaptığı basın açıklamasında, üniversite yönetiminin Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'ten bu yana "iÅŸe gelmediÄŸi" için görevine son verme kararı aldığını ifade etti.

Abdulhalık, bu kararın, kamuoyunda "Ä°ttihadiyye olayları" olarak bilinen davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla alakalı olmadığını kaydetti.

Zegazik Üniversitesi, 28 Nisan'da Mursi'nin Mühendislik Fakültesinde'ki görevine devam edip etmemesine karar vermesi için öÄŸretim görevlilerinden oluÅŸan bir komite kurmuÅŸtu.

Mısır'da 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "Ä°ttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın 21 Nisan'daki duruÅŸmasında, "ÅŸiddete teÅŸvik" suçlamasıyla yargılanan Mursi ve bazı yardımcılarıyla Müslüman KardeÅŸler hareketinin bazı liderleri dahil 12 sanığa 20 yıl, diÄŸer iki sanığa 10 yıl ağırlaÅŸtırılmış hapis cezası verilmiÅŸti. Mursi, mahkumiyet kararının açıklandığı davanın yanı sıra 4 ayrı konuda suçlanıyor.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.