Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kuşatmayı kırmaya çalışan 70 asker öldürüldü

Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, İdlib'in Cisr el Şuğur ilçesindeki Vatan Hastanesi kompleksinin kuşatmasını kırmaya çalışan 70 rejim askerini öldürdü.



Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada, Cisr el ÅžuÄŸur ilçesinde muhaliflerin kuÅŸatması altında bulunan Vatan Hastanesi çevresinde rejim güçleriyle muhalifler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, muhaliflerin, hastane kuÅŸatmasını kırmaya çalışan Hizbullah milislerinin de içinde bulunduÄŸu 70 rejim askerini öldürdüÄŸü ifade edildi.

Muhaliflerin, Kafr, Karkur ve Freyk köylerinden Cisr el ÅžuÄŸur'a doÄŸru ilerlemeye çalışan Esed güçlerine ait 4 tank ve çok sayıda askeri aracı imha ettiÄŸi belirtilen açıklamada, orduya ait savaÅŸ uçaklarının söz konusu hastane çevresini yoÄŸun ÅŸekilde bombaladığı duyuruldu.

Muhaliflerin, rejime baÄŸlı güçleri hastane çevresinden geri püskürterek ilçe çevresinde bulunan Dibis askeri kontrol noktasının denetimini saÄŸladığı da kaydedildi.

Ahraru'ÅŸ Åžam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (CeyÅŸu's-Sunne), Feyleku'ÅŸ-Åžam ve Hak Tugayı (Livau'l-Hak), Nusra Cephesi gibi grupların, Fetih Ordusu (CeyÅŸ'ul Fetih) adı altında nisan ayında Ä°dlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu Ä°dlib kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmiÅŸti.

Kent merkezinden kaçan 250 civarında Esed kuvveti ise ÅŸehrin çevresinde yer alan ve 4 yıldır askeri karargah olarak kullanılan Vatan Hastanesi kompleksine sığınmıştı.

Suriye Devrim Åžehitleri Veritabanı'nın kayıtlarına göre, Ä°dlib ve kırsalında olayların baÅŸladığı Mart 2011'den bu yana en az 14 bin kiÅŸi hayatını kaybetti.

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.