Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fas'a ait F-16 savaş uçağı kayıp

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinde bulunan Fas'a ait bir F-16 savaş uçağı kayboldu. Koalisyon güçleri, İran yanlısı Şii Husilerin karargah olarak kullandığı Kahire Kalesi'ni vurdu.



Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinde bulunan Fas'a ait bir F-16 savaÅŸ uçağının kaybolduÄŸu açıklandı.

Fas ordusunun medya merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Fas Silahlı Kuvvetler filosuna ait, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleriyle hareket eden F-16 savaÅŸ uçağı kayboldu" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, konuya iliÅŸkin baÅŸka detay verilmezken araÅŸtırmaların devam ettiÄŸi kaydedildi.

Kahire Kalesi’ne saldırı

Koalisyona ait uçaklar, devrik CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Åžii Husilerin askeri karargah olarak kullandıkları Taiz kentindeki Kahire Kalesi'ne 5 hava saldırısı düzenledi.

Saldırıların ardından bölgeden dumanların yükseldiÄŸinin görüldüÄŸü belirtilirken, ölü ve yaralıların olup olmadığına iliÅŸkin herhangi bir bilgi verilmedi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı baÅŸlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda DönüÅŸ" operasyonunun baÅŸladığı bildirilmiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.