Güncel
Komünistlerin kafasını karıştıracak açıklama
![](resimler/detay/99077.jpg?)
Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ülkesi ve ABD arasında yeniden diyalog kurulması konusunda aracı olan Papa Francesco'yu Vatikan'da ziyaret etti. Mensubu olduğu Komünist Partisi'nde inançlıların kabul görmediğini söyleyen Castro, Papa'nın konuşmalarından çok etkilendiğini belirterek, 'Papa böyle devam ederse bu gidişle Katolik Kilisesi'ne yöneleceğim' dedi.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Ä°talya'ya gelen Küba Devlet BaÅŸkanı Raul Castro, Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devleti BaÅŸkanı Papa Francesco'yla sabah saatlerinde Vatikan'daki çalışma ofisinde buluÅŸtu. Samimi bir ortamda geçtiÄŸi belirtilen baÅŸ baÅŸa görüÅŸme yaklaşık 55 dakika sürdü.
Castro daha sonra gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, ABD ve Küba arasındaki buzların erimesindeki rolünden dolayı Papa'ya teÅŸekkür ettiÄŸini söyledi. Ä°ki liderin ayrıca, Papa'nın Eylül ayında Küba'ya gerçekleÅŸtireceÄŸi ziyareti de ele aldığı belirtildi.
“Papa'dan çok etkilendim”
Castro daha sonra, Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi ile baÅŸbakanlık sarayı Chigi'de bir araya geldi. Ä°kili görüÅŸmenin ardından liderler, soru kabul etmedikleri kısa bir basın toplantısı düzenledi.
Burada Papa ile olan görüÅŸmesine deÄŸinen Castro, “Papa'nın bilgeliÄŸi ve tevazusundan çok etkilendim” dedi.
Castro'dan ÅŸaşırtıcı bir açıklama da geldi. Küba Komünist Partisi'nden olduÄŸunu ve partisinde inançlıların kabul görmediÄŸini söyleyen Castro, “Papa Francesco Küba'ya geldiÄŸinde, onun yöneteceÄŸi tüm ayinlere katılacağım. Papa'nın tüm konuÅŸmalarının metnini okuyorum. Papa böyle devam ederse, ÅŸimdilerde bu konuda ileri bir adım atmış olsa da, inançlıların kabul görmediÄŸi Komünist Parti mensubu olmama raÄŸmen, bu gidiÅŸle Katolik Kilisesi'ne yöneleceÄŸim” diye konuÅŸtu.
“Dünyada kim insan haklarına saygılı ki?”
Castro ayrıca, ABD BaÅŸkanı Barack Obam ve ABD Kongresi'ne de, “Biz, asla ABD'nin terörist ülkeler listesinde olmamalıydık. Nihayet 28 Mayıs'ta ABD Senatosu, bizi bu ünlü listeden silecek. Biz, insan haklarına saygılı olmamakla suçlanıyoruz, ancak dünyada kim buna saygılı ki? Bizde saÄŸlık, eÄŸitim gibi herkesin hakkı. Biz hatalar yaptığımızı kabul ediyoruz, ama insan hakları, kötü siyasete alet edilmemeli” diye mesaj verdi.
Henüz yorum yapılmamış.