Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Siemens'e yönelik casusluk faaliyeti

NSA, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) yardımı ile Siemens şirketine yönelik casusluk faaliyetinde bulunmuş...



Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Almanya Federal Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'nın (BND) yardımı ile Siemens ÅŸirketine yönelik casusluk faaliyetinde bulunmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, NSA, Almanya Federal Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'nın (BND) yardımı ile Alman teknoloji ÅŸirketi Siemens'e yönelik casusluk giriÅŸiminde bulunmaya çalıştı.

Haberde, casusluk faaliyeti nedeni olarak, Siemens ÅŸirketinin, eski Rus istihbaratı FAPSI'ye istihbarat çalışmaları için iletiÅŸim teknolojisi temin etmesi olduÄŸu belirtildi.

BND'nin konuyla ilgili yardımcı olup olmadığı haberde yer almıyor.

Siemens sirket sözcüsünün gazeteye yaptığı açıklamada, ÅŸirketin sorumluluk alanının, istihbarat servislerinin harekete geçmesini makul kılan herhangi bir nitelik taşımadıkları kaydedildi.

Ä°ki hafta önce, NSA'nın Fransız hükümetine, AB Komisyonu'na ve Avusturya'ya karşı yaptığı casusluk faaliyetlerine, BND'nin yardımcı olduÄŸu öne sürülmüÅŸtü.

NSA'nın BND’ye teknik keÅŸif için gönderdiÄŸi 40 binin üzerinde kelimenin Almanya ve Avrupa'nın çıkarlarına net bir ÅŸekilde aykırı olduÄŸu tespit edildiÄŸi ifade edilmiÅŸti. NSA’nın ayrıca EADS adlı silah ÅŸirketini ve Avrupa'da helikopter ve uçak parçaları üreten Eurocopter ÅŸirketlerine yönelik casusluk yaptığı da belirtilmiÅŸti.

NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden, iki yıl önce sızdırdığı belgelerle ABD'nin dünya genelindeki dinleme faaliyetlerini ortaya çıkarmış, NSA'nın Alman vatandaÅŸlarını ve baÅŸta BaÅŸbakan Angela Merkel olmak üzere bazı siyasetçileri dinlediÄŸi iddia edilmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.