Sosyal Medya

Güncel

'İslam aleminin tüm umudu Türkiye'

Şair ve yazar Pakdil, İslam ülkelerine baktığınız zaman bütün umudun Türkiye'de olduğunu, özellikle Ortadoğu bağlamında önemli işlevi olduğunu söyledi.



Åžair ve yazar Nuri Pakdil, Ä°slam dünyasının bugünkü halinin içler acısı olduÄŸunu belirterek "Sebebi Ä°slam ülkelerinin baÅŸsız oluÅŸudur. Hilafet kaldırıldıktan sonra Ä°slam ülkeleri başı kesilmiÅŸ tavuÄŸa dönmüÅŸtür" dedi.

Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde düzenlenen, "Yeni Güzel Adam'ın aÄŸabeyi Nuri Pakdil ile edebiyat söyleÅŸisi" programında konuÅŸan ünlü fikir adamı "Ülkemizde Batıcılığa yönelinen dönemlerden bu yana tüm Batıcı yazarlar ve ÅŸairler sömürgecilerle iÅŸ birliÄŸi yapmışlar ve yabancılaÅŸtırma giriÅŸimlerinin uygulayıcıları olmuÅŸlardır. Ülkemize sanatla, edebiyatla gelen ve yerleÅŸen bu yabancılaÅŸmanın yine ancak sanatla ve edebiyatla alt edilebileceÄŸine inanıyorum. Türkiye üzerinde Batıcıların oluÅŸturduÄŸu karanlığı geriletebilecek tek güç yoÄŸun sanat ve edebiyattır. Çünkü sanatın ve edebiyatın aslı iÅŸlevi tüm sömürülere karşı durmaktır" ifadesini kullandı.

Müslümanların yaÅŸadığı coÄŸrafyalardaki mevcut trajedilerden büyük ızdırap duyduÄŸunu belirten Pakdil, "Ä°slam ülkelerine baktığınız zaman bütün umudun Türkiye'de olduÄŸunu, Türkiye'nin özellikle OrtadoÄŸu baÄŸlamında tartışılmaz önemde bir iÅŸlevi olduÄŸunu görüyorum. Yeryüzünü kurtaracak hareketin ancak ve ancak Türkiye'den baÅŸlayacağına inanıyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Pakdil, Batıcıların Türkiye'nin ilerlemesini durdurmak ve birliÄŸini bozmak için bütün dünyada tuzaklar kurmaya devam ettiklerini fakat Allah'ın izniyle sonuç alamayacaklarını söyledi.

Ä°slam ülkelerinin bugünkü "içler acısı" halinin baÅŸsız olmalarından kaynaklandığını ifade eden Pakdil, "BirliÄŸi saÄŸlayan hilafet idi. Onun içindir ki Ä°slam birliÄŸinin düÅŸmanlarının bütün gayesi hilafetin kaldırılmasını saÄŸlamaktı. Hilafet kaldırılınca bu birlik dağıldı ve yok oldu. Fakat Ä°slam ülkelerinde yavaÅŸ yavaÅŸ bir uyanış gözlemlenmektedir. Özellikle Türkiye'de büyük bir uyanış hareketi vardır. Ben çok umutluyum ve bütün umudun Türkiye'de olduÄŸu kanaatini besliyorum" dedi.

Nuri Pakdil, ailelerden çocuklarına öncelikle Peygamberimiz Hz. Muhammed sevgisini aşılamalarını istedi.

"Kudüs ÅŸairi" olarak da tanınan Pakdil, bu ÅŸehre olan sevgisini ise ÅŸöyle anlattı:

"Kudüs'ü çok seviyoruz çünkü Kudüs, ezeli ve ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammed'in miraca çıkarken son ayak bastığı yeryüzü parçasıdır. ÇocukluÄŸumda annem bana sürekli Kudüs hikayeleri anlatırdı. Bendeki Kudüs sevgisi annem rahmetli Veciha hanımın bunu bana aşılamasıyla baÅŸlamıştır."

Kudüs gibi Mekke'yi, Medine'yi, Åžam'ı, Halep'i ve Ä°stanbul'u da çok sevdiÄŸini anlatan Pakdil, Ä°stanbul aÅŸkının Peygamber Hz. Muhammed'in fetholunacağını söylediÄŸi tek ÅŸehir olmasından kaynaklandığını belirtti.

"Ä°stanbul mutlaka fetholunacaktır. Ne güzeldir o fethi yapacak olan emir, ne güzeldir o fetihte rol alacak askerler" Hadis-i Åžerif'ini okuyan Pakdil, "Ä°stanbul sevgisi imandan gelir. Ä°stanbul'u sevmek Türkiye'yi sevmektir. Ä°stanbul yeryüzünün en ünlü ve en güzel ÅŸehirlerinden birisidir. Ben Paris'i de gördüm. Ä°stanbul'un yanında on para etmez" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.