Sosyal Medya

Güncel

'İmam - Hatiplerin önünü açtılar çünkü...'

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Burdur'da katıldığı açılışta CHP'ye yüklendi: İmam - hatipleri açtılar çünkü cenaze yıkayacak imam kalmamıştı.



Ä°hlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Burdur'a baÄŸlı Bucak Ä°lçesi Ä°mam Hatip Ortaokulu Temel Atma Töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleÅŸti. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuÅŸmada, "Zamanında yaşı müsait olmayanlar olabilir burada dediler ki 'Ä°mam Hatip'in önünü açmamız lazım.' Ne zaman? Tek partili dönemlerde. Tek partili dönemlerde araÅŸtırdık. Niye Ä°mam Hatip'in önünü açtılar çünkü cenaze yıkayacak imam yetiÅŸtiremiyorlardı. Cenaze yetiÅŸtirme, cenaze yıkama ile alakalı okul diye adını koymuÅŸlardı. Böylesine bir zulüm olur mu?" dedi.

Bucak Ä°lçesi Ä°mam Hatip Ortaokulu'nun Temel Atma Töreni'nde konuÅŸan Bakan Yıldız ÅŸöyle konuÅŸtu:“Hayırlı bir iÅŸe geldik, Bucak Ä°mam Hatip Ortaokulu'nun temel atmasını yapacağız. Türkiye'nin normalleÅŸmesindeki en önemli noktalardan bir tanesi Ä°mam Hatip Okulları'dır. Ä°mam Hatip Okulları, bir simge haline gelmiÅŸtir. Neyin simgesi? Aslında 28 Åžubat'ta zulmün simgesi haline geldi, bırakın baÅŸörtülü bir kızımızın, baÅŸörtülü bir öÄŸretmenimizin tıp fakültelerine, teknik üniversitelere girmesini, aslında onlar Ä°mam Hatiplere, Kur'an okudukları Ä°lahiyat Fakülteleri'ne baÅŸörtülü olarak giremiyorlardı ve Türkiye her noktadaki normalleÅŸmesini burada da inÅŸallah saÄŸladı. Başı açık kardeÅŸim, baÅŸörtülü kardeÅŸim, hiçbir farkı olmaksızın devlet dairelerinde görev yapabilecekler, istediÄŸi okulu okuyabilecekler ve istediÄŸi okuldan da mezun olabilecekler. Bir katsayı konusu vardı, bir ucubeydi. Ä°ki tane öÄŸrenci aynı yaÅŸta baÅŸlamış, aynı yaÅŸta okula devam ediyorlar ama biri diÄŸerine göre daha dezavantajlı böyle ÅŸey olabilir mi? Böyle bir ÅŸey kesinlikle olamaz ve biz buna dur demek durumundaydık ve bunun hamd olsun önünü açtık ve bütün öÄŸrencilerimiz istedikleri okula gidip, puanları çerçevesinde de istedikleri ÅŸekilde görev alabilecekler."

Ä°mam Hatiplerin artık ciddi bir ideolojiyi sürüklediÄŸini belirten Bakan Yıldız, “Bugün Ä°mam Hatipler çok ciddi bir ideolojiyi peÅŸinden sürüklemiÅŸlerdir. Ana muhalefetin genel baÅŸkanı dahi 'Ä°mam Hatipleri kapatmayacağız' dedi. Kendilerine çok teÅŸekkür ediyoruz, bir de kapatsalardı bari... DoÄŸru tektir ve her zaman o doÄŸruya ihtiyacımız vardır. DoÄŸruya olan ihtiyaç iktidar partisi, muhalefet partisi diye geçmez. Her birimizin siyasi iktidarı konuÅŸmasına da ihtiyacı vardır ve bugün, o günlerde 60 bine kadar düÅŸen Ä°mam Hatip'teki öÄŸrenci sayısı bugün 1 milyona ulaÅŸtı. DiÄŸer bütün okullarımızda aynı ÅŸeyler var. Bakın, meslek liselerinde, sanat okullarında onların da önü kesilmiÅŸ oldu. Dediler ki, 'Olsun. Ä°mam Hatip'in önü kesilsin, çok fazla ihtiyacımız olan meslek liselerimizin de önü kesilmiÅŸ olsun. Hiç fark etmez' dediler. Zamanında yaşı müsait olmayanlar olabilir burada dediler ki 'Ä°mam Hatip'in önünü açmamız lazım.' Ne zaman? Tek partili dönemlerde. Tek partili dönemlerde araÅŸtırdık. Niye Ä°mam Hatip'in önünü açtılar çünkü cenaze yıkayacak imam yetiÅŸtiremiyorlardı. Cenaze yetiÅŸtirme, cenaze yıkama ile alakalı okul diye adını koymuÅŸlardı. Böylesine bir zulüm olur mu? Türkiye'nin her yönüyle beraber normalleÅŸmesini saÄŸlamamız lazım. Bunlardan bir tanesi de ÅŸu anda temelini attığımız ve açılışını yaptığımız okullardır" diye konuÅŸtu.
Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın konuÅŸmasından sonra, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur protokolü ve Ä°mam Hatipli bir kız öÄŸrenci ile birlikte butona basılarak, Ä°mam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı.

Bakan Yıldız, daha sonra AyÅŸe Sak Ortaokulu'nun açılışını gerçekleÅŸtirdi. Bakan Yıldız, hayırsever AyÅŸe Sak ve öÄŸrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Bakan Yıldız, ayrıca hayırsever AyÅŸe Sak'a, katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.