Sosyal Medya

Güncel

Karakola gitmedi polise dava açıldı

Hayyam Garipoğlu’nun 2 hafta karakola gidip imza atmadığı ortaya çıkınca, bu durumu bildirmeyen polise dava açıldı.



Cem GaripoÄŸlu'yla yargılanan ve ‘suçluyu kayırmak'tan aldığı 3 yıl hapis cezasının infazını tamamlayıp ‘denetimli serbestlik'le tahliye edilen iÅŸadamı Hayyam GaripoÄŸlu'nun, 18 Mart-3 Nisan tarihleri arası nda karakola gidip imza atmadığı belirlendi.

Sarıyer Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü'nde görevli 4'üncü sınıf bir emniyet müdürü ve bir emniyet amirinin, Maslak Åžehit Mürüvet Akpınar Polis Merkezi AmirliÄŸi'ne giderek denetimli serbestlik dosyalarını incelemesi sonucu olay ortaya çıktı.

KAYIT ALTINA ALMADI

Sarıyer Ä°lçe Emniyet'inin ihbarıyla baÅŸlatılan soruÅŸturmayı tamamlayan Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre; ‘30 kiÅŸinin yer aldığı listeyle ilgili sorular üzerine polis memuru Ömer D., listede adı olmayan Hayyam GaripoÄŸlu'nun dosyasının da kendisinde olduÄŸunu bildirdi. Ä°ddianamede, Ömer D.'nin, GaripoÄŸlu'a ait Denetimli Serbestlik MüdürlüÄŸü tarafından gönderilen evraka sayı vermediÄŸi ve kayıt altına almadığı belirtilerek, çalıştığı polis merkezi amirine de konuyla ilgili bilgi vermeyip, amirinden paraf almadığı öne sürüldü. Ömer D.'nin 18 Mart 2015 ile görevden uzaklaÅŸtırıldığı 3 Nisan 2015'e kadar GaripoÄŸlu'nun imzaya gelmemiÅŸ olmasına karşın tutanak tutmadığı, ilgili birime bilgi vermediÄŸi kaydedilen iddianamede, denetimli serbestlik isim listesinde GaripoÄŸlu'nun isminin olmadığı ifade edildi.

GARÄ°POÄžLU KAMERADA YOK

Ä°ddianamede ayrıca, polis merkezi güvenlik kamerası kayıtları incelendiÄŸinde 20, 21, 23 ve 25 Åžubat 2015 ile 2, 4, 9, 11, 16 ve 18 Mart 2015 tarihli tutanaklarda yer alan saatlerde GaripoÄŸlu'na ait hiçbir görüntünün tespit edilmediÄŸi belirtildi. Ömer D., ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, GaripoÄŸlu'nun 26 Aralık 2014'te denetimli serbestlik evraklarını saat 20.00 civarında kendisine getirdiÄŸini, saatin geç olması ve mesai saati bitimi nedeniyle evrakı kayıt etmeden çekmeceye koyduÄŸunu söylediÄŸi kaydedildi.

Ä°ÅŸ yoÄŸunluÄŸundan evrakı kayıt etmeyi unuttuÄŸunu savunan Ömer D.'nin, GaripoÄŸlu'nun medyatik kiÅŸiliÄŸinden ötürü imzaları karakol dışında arabasında atmasına izin verdiÄŸini, iÅŸ yoÄŸunluÄŸu yüzünden amirine bilgi vermeyi unuttuÄŸunu anlattığı ileri sürüldü. Polis memurunun, GaripoÄŸlu'nun 23, 25 ve 30 Mart 2015 ile 1 Nisan 2015'te imzaya gelmediÄŸini, kendisine hastalığından ötürü rapor alacağı söylediÄŸini ifade ettiÄŸi kaydedildi. Ömer D.'nin, “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliÄŸi”, “Görevi kötüye kullanma” suçlarından 5 yıldan 13 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.  

UYARIYI DÄ°NLEMEZSE CEZAEVÄ°NE GÄ°REBÄ°LÄ°R

Hukukçular, denetimli serbestlik ÅŸartının ihlal edilip imzaya gidilmediÄŸi durumlarda kiÅŸiye önce uyarı verileceÄŸini aynı davranışa devam etmesi halindeyse cezaevine konulacağını belirtti. GaripoÄŸlu olayıyla ilgili olarak bundan sonraki süreçte emniyet, denetimli serbestlik bürosuna bilgi verecek. Büro da olayı infaz savcılığına aktaracak. Ardından GaripoÄŸlu'nun imzaya gitmediÄŸi günlerle ilgili ceza infaz hesabı yapılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.