Sosyal Medya

Coğrafyamız

Husiler ateÅŸkesi kabul etti

Yemen’de Husi Ensarullah Hareketi, Suudi Arabistan’ın önerdiği insani yardım amaçlı 5 günlük ateşkesi kabul ettiğini açıkladı. Husiler BM gözetiminde yapılan diyalog görüşmelerinin kaldığı yerden devam etmesini de talep etti.



Suudi Arabistan’ın öncülüÄŸündeki koalisyonun önerdiÄŸi insani amaçlı ateÅŸkesin Salı günü baÅŸlaması ve 5 gün sürmesi öngörülüyor. 

Husilere baÄŸlı güçlerin Genel Kurmay BaÅŸkanı Åžeref Lokman yaptığı açıklamada ‘Bazı dost devletlerin, zalimce kuÅŸatmanın kaldırılmasına, ticari gemilerin Yemen limanlarına ulaÅŸması ve insani yardımlara kapı açacak bir insani ateÅŸkes çabaları üzerine Salı günü baÅŸlayacak ateÅŸkesi kabul ettiÄŸimizi ilan ediyoruz’ dedi.

‘BM gözetiminde masaya oturmaya hazırız’

Husiler'den, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) gözetiminde diyalog masasına oturmaya hazırız açıklaması geldi.

Husilere ait El Mesira kanalında yer alan haberde, ‘BM'nin gözetiminde olmak üzere kalındığı yerden diyaloÄŸu sürdürmeye hazırız. Haksız ambargonun derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. Yemenlilerin acılarını gidermek için atılacak herhangi olumlu bir adımı desteklemeye hazırız’ ifadeleri kullanıldı.

Daha önce, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri sözcüsü TuÄŸgeneral Ahmed Asiri, Husilerin ateÅŸkes çaÄŸrılarına olumlu cevap vermediÄŸini ifade etmiÅŸti.

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil Cubeyr Yemen'de 12 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateÅŸkes ilan edildiÄŸini açıklamıştı.

Ülkede Ä°ran destekli Husilerin ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta ''Kararlılık Fırtınası'' adlı hava harekatı baÅŸlatmıştı. Yemen'de, CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun, 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve Yemen halkı için artık ''Umuda DönüÅŸ'' operasyonunun baÅŸladığı bildirilmiÅŸti.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.