Sosyal Medya

Güncel

Gümrük Kapısı'nda operasyon

Edirne'de rüşvete karıştığı tespit edilen 9'u gümrük memuru 6'sı sivil toplam 15 kişi gözaltına alındı.



Ä°HA'nın haberine göre; Edirne'nin Ä°psala Gümrük Kapısı'ndan, sahte ürün ve malzemeleri rüÅŸvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış saÄŸladığı belirlenen 9'u gümrük memuru 6'sı sivil toplam 15 kiÅŸi gözaltına alındı.

Edirne'nin Ä°psala Gümrük Kapısı'nda gerçekleÅŸen ‘rüÅŸvet' operasyonunda, sahte ürün ve malzemeleri rüÅŸvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış saÄŸladığı belirlenen 9 gümrük memurunun aldıkları rüÅŸveti eÅŸit dağıtmak için havuz sistemi kurarak kayda aldıkları ve daha sonra kendi aralarında paylaÅŸtıkları tespit edildi.

Edirne Valisi Åžahin, "3-4 aylık takibin sonucunda bir rüÅŸvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Suç gerçekleÅŸmiÅŸtir. Nakıs teÅŸebbüs düzeyinde kalmamıştır" dedi.

Ä°psala Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın talimatıyla 4 ay önce baÅŸlatılan teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün gümrükte gerçekleÅŸtirilen operasyonda gözaltı sayısı 15'e yükseldi.

Ä°psala Gümrük Kapısı'nda görevli 9 muhafaza memurunun yanı sıra dün ihracat firmalarının taklit ürünlerini taşıyan kargo ÅŸirketi yönetici, sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduÄŸu 6 kiÅŸi daha gözaltına alındı. Ä°fadeleri alınan 15 ÅŸüpheli 'rüÅŸvet almak, görevini kötüye kullanma ve rüÅŸvet vermek' suçlamalarıyla adli makamlara sevk edildi.

"SUÇ GERÇEKLEÅžMÄ°ÅžTÄ°R, NAKIS TEÅžEBBÜS DÜZEYÄ°NDE KALMAMIÅžTIR"
Edirne Valisi Dursun Ali Åžahin, teknik ve fiziki takibin ardından gümrükte gerçekleÅŸtirilen operasyonun ardından tüm belgelerin açığa çıktığını dile getirerek, "Bu sadece bugün olan bir ÅŸey deÄŸil. 3-4 aylık takibin sonucunda bir rüÅŸvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Bütün belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon baÅŸarıyla sonuçlanmıştır. Operasyonda sadece Ä°psala'daki memurlar deÄŸil Ä°stanbul'daki gümrük memurları da bu iÅŸin kapsamındadır. Biz de dün itibariyle onları görevlerinden uzaklaÅŸtırdık ve ilgili bakanlığa ilettik. GerçekleÅŸen bir olay var. Zaten ilgili kiÅŸilerde ‘biz ÅŸu kadar rüÅŸvet verdik', ‘bu kadar kiÅŸiye para verdik' diye söylemekteler. Suç gerçekleÅŸmiÅŸtir. Nakıs teÅŸebbüs düzeyinde kalmamıştır" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.