Sosyal Medya

Güncel

Özgecan'ın katil zanlısı avukat istedi

Özgecan Aslan cinayetinde baş zanlı Suphi Altındöken, ilk duruşmaya yaklaşık 1 ay kala avukat istedi.



Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan'ın katil zanlısı, ailesi aracılığıyla Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne baÅŸvurarak Mersin Barosu'ndan avukat tayin edilmesini istedi.

AVUKAT Ä°STEDÄ°LER

Tarsus'ta 11 Åžubat 2015 tarihinde ortadan kaybolan ve iki gün sonra vahÅŸice öldürülerek yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öÄŸrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlıları minibüs ÅŸoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe'nin (25) ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Haziran 2015 tarihinde baÅŸlanacak. Olayın hemen ardından Mersin Barosu'ndan yapılan açıklamada, baroya kayıtlı hiçbir avukatın zanlıların avukatlığını yapmak istemediÄŸi kamuoyuna duyurulmuÅŸtu ancak baÅŸ zanlı Suphi Altındöken, ilk duruÅŸmaya yaklaşık 1 ay kala Mersin Barosu'ndan avukat istedi.

BARO BAÅžKANINDAN AÇIKLAMA

Mersin Barosu BaÅŸkanı Alpay Antmen, Ä°HA muhabirine yaptığı açıklamada, Suphi Altındöken'in ailesinin, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne baÅŸvurarak avukat talebinde bulunduÄŸunu söyledi. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, bu son talepten önce MersinBarosu'ndan avukat tayin edilmesini istediÄŸini anımsatan Antmen, "Daha önce de kamuoyuyla paylaÅŸtığımız gibi Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Mersin Barosu'na yazı yazarak baÅŸ zanlı diyebileceÄŸimiz Suphi Altındöken'e avukat tayin edilmesini istemiÅŸti. En son 5 Mayıs 2015 tarihinde Suphi'nin ailesi tarafından da Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe verilerek zanlıya Barodan avukat verilmesi talep edilmiÅŸ. Ağır Ceza Mahkemesi, Mersin Barosu'na bu talebi yazıyla bildirdi" dedi

"AVUKATSIZ YARGILANMASI HAK Ä°HLALÄ° OLUR"

Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre, suçun ağırlığı nedeniyle mutlaka bu kiÅŸinin bir avukatla temsil edilmesi gerektiÄŸinin altını çizen Antmen, "Bu, adil yargılanma ve savunma hakkı için olmazsa olmaz bir koÅŸul. Åžimdi önümüzde 12 Haziran'a kadar çok süre kalmadı. En kısa sürede Mersin Barosu Yönetim Kurulu bu konuda yasanın emrettiÄŸi ÅŸekilde gereÄŸini yapacak" diye konuÅŸtu.

Mersin Barosu'ndan hiç kimsenin bu zanlının avukatlığını yapmak istemediÄŸini daha önce söylediklerini anımsatan Antmen, "Ama onun da avukatsız yargılanması bir hak ihlali olacak. Bunu da biliyoruz. Bizim Baro olarak en önemli olmazsa olmaz koÅŸulumuz insanların adil yargılanması. Adil yargılanırken de gereken en ağır cezaya bu davada özellikle zanlıların çarptırılması" ifadelerini kullandı.

"BU AY Ä°ÇÄ°NDE HALLOLACAK"

Avukatlık Kanunu'na göre, Baro BaÅŸkanı ya da Baro Yönetim Kurulu'nun bu konuda görev yapacak bir avukat tayin etmesi gerektiÄŸini ifade eden Antmen, ÅŸunları söyledi: "Artık ya en son Baroya kayıt olan arkadaÅŸlarımızdan veya gerçekten de burada adil yargılanmak ve savunma hakkının saÄŸlanması için bu iÅŸi yapacak bir arkadaşımız olur mu diye bakacağız. Åžu an tam olarak kimin atanacağı, nasıl bir yöntem izleneceÄŸi çok belli deÄŸil ama bunu da en kısa sürede yapacağız ki, atanan avukatın da savunma hazırlıklarını yapması için süresi olsun. DuruÅŸma gününe kadar süre var ama o kadar bekletmeyeceÄŸiz, bu ay içinde bu sorun hallolur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.