Sosyal Medya

Güncel

HDP Erdoğan için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıklayan HDP başvurusunu yaptı.



Halkların Demokratik Partisi (HDP), CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın 'Anayasal yetki ve sınırlamalarını aÅŸarak AK Parti lehine seçim çalışması yürüttüÄŸü' iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı baÅŸvurunun reddedilmesinin ardından, Anayasa Mahkemesi'ne baÅŸvurdu.

HDP, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın yaklaÅŸan genel seçimler öncesi ziyaret ettiÄŸi ÅŸehirlerde AK Parti lehine seçim çalışması yürüttüÄŸünü, bu durumun cumhurbaÅŸkanlığı makamının tarafsızlığını düzenleyen Anayasanın 101. maddesi ile adil seçim hakkını düzenleyen Anayasanın 67. maddelerini ihlâl ettiÄŸini öne sürüyor.

Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan iki ayrı baÅŸvurudan da ret cevabı alan HDP’liler, iç hukuk yolları tükendiÄŸi için AYM’ye baÅŸvurdu. HDP’den konuya dair yapılan basın açıklaması ÅŸöyle:

“CumhurbaÅŸkanı bizzat bu eylemleri ile adil ve dürüst bir seçim ilke ve kuralını ihlal etmekte, Anayasa 101/4 maddesi de aykırı bir ÅŸekilde tarafsız olması gerektiÄŸi hükmünü de hiçe sayarak AKP’ye haksız bir ÅŸekilde oy kazandırmaya çalışmaktadır. CumhurbaÅŸkanı bunları yaparken de suç teÅŸkil edecek ÅŸekilde devletin resmi makamlarının bütün imkânlarını kullanmaktadır. Vatandaşın vergilerini, bir siyasi partiye oy kazandırmak amacıyla kullanmaktadır.”

TEDBÄ°R TALEBÄ°

Genel seçime bir aydan az süre kala CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın baÅŸvuruya konu olan eylemlere her gün devam ettiÄŸini ve bu durumun AK Parti dışındaki siyasi partilere haksızlık olduÄŸunu belirten HDP, baÅŸvurunun öncelikli olarak ele alınmasını, cumhurbaÅŸkanlığı makamının uyarılmasını ve söz konusu faaliyetlerin tedbiren engellenmesini talep etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.