Sosyal Medya

Dünya

Putin, Rus ordusundaki 20 generali kovdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Ordusu'ndan 20 generalin görevine son vererek kovdu.



Putin, Nazi Almanyası'nın maÄŸlubiyetinin 70'inci yıldönümünü kutlamak adına Moskova'da düzenlenecek olan Zafer Günü geçit töreninden bir gün önce 20 generali kovdu

RIA Novosti'nin haberine göre Putin, Nazi Almanyası'nın maÄŸlubiyetinin 70'inci yıldönümünü kutlamak adına Moskova'da düzenlenecek olan Zafer Günü geçit töreninden bir gün önce 20 general ile yolları ayırdı. 

BaÅŸkanlık kararnamesi ile kovulan generaller arasında Polis Korgenerali Sergey Lavrov ve Ä°çiÅŸleri Bankanlığı'nda Medya Ä°liÅŸkileri BaÅŸkanı Andrei Pilipchuk da bulunuyor. 

Putin'in generalleri neden görevden aldığı konusu belirsiz.  

Kremlin, 9 Mayıs'da Nazi Almanyası'nın maÄŸlubiyetinin 70'inci yıldönümü için dünya liderlerini karşılamaya hazırlanırken, orduda yaÅŸanan kovulmalar ÅŸüphe uyandırıyor.

Zafer Günü yürüyüÅŸünde Rus askeri donanımlarının sergilenmesi ve Rus ordusu mensuplarının da kutlamalarda rol alması bekleniyor.

Ä°ÅŸten çıkarmalar, Rus ordusundaki büyük deÄŸiÅŸikliklerin tam ortasında geldi.

Putin, ordunun modernleÅŸmesini öncelikleri arasına alarak Aralık 2014'te ülkenin silahlı kuvvetlerinin hedeflerini güncelleyen yeni bir askeri doktrin imzalamıştı.

Kremlin'in planlarının merkezinde silahlı kuvvetlerde onarım ve askeri donanımın modernleÅŸtirilmesi ön plana çıkıyor. Bu modernleÅŸme, Rusya'nın nükleer cephanesinin modernleÅŸmesini ve hava ve deniz kuvvetlerinin de yeniden yapılandırılmasını içeriyor.

Bunlara karşın Putin, ülke içinde yükselen bir siyasi baskı ile kaşı karşıya. Rusya'nın Çeçen Bölgesi'nin liderinin ve Moskova'nın Ä°ç Federal Güvenlik Servisi'nin aralarının giderek bozulmasından dolayı Kremlin'de tansiyonlar yükseliyor.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.