Sosyal Medya

Güncel

MİT TIR'larında El Kaide nasıl çıktı?

4 savcının, Hatay’daki ilk operasyonda durdurdukları TIR’ları yasal olarak arayamayınca, El Kaide iftirasına sarıldıkları iddia edildi...



MÄ°T TIR'larına operasyon talimatı veren 4savcının, Hatay'daki ilk operasyonda durdurdukları TIR'ları yasal olarak arayamayınca, El Kaide iftirasına sarıldıkları ve MÄ°T Bölge BaÅŸkanı'nı da tehdit ettikleri kendi yazışmalarında ortaya çıktı.

Star Gazetesi'nde yer alan haberde; Yazışmalarına göre Adana eski BaÅŸsavcısı Süleyman BaÄŸrıyanık, eski BaÅŸsavcıvekili Ahmet Karaca ile eski savcılar Aziz Takcı ve Özcan ÅžiÅŸman'nın Hatay'da durdurdukları TIR'ı aratmak için yoÄŸun bir çaba sarf ettikleri bunda baÅŸarılı olmayınca da Adana'da daha organizeli bir ÅŸekilde hareket ettikleri ortaya çıktı.

1 Ocak 2014'te Adana'dan Kırıkhan'a doÄŸru hareket eden dönemin savcısı Özcan ÅžiÅŸman, Adana eski BaÅŸsavcısı Süleyman BaÄŸrıyanık'a gönderdiÄŸi tutanakta TIR'ı durdurmak için Hatay merkez ve Kırıkhan ile Reyhanlı ilçelerindeki Trafik, TEM ve jandarma ekiplerini seferber ettiÄŸini ancak TIR'ları aramakta muvaffak olamadığını yazıyor.

01:00'a kadar nöbet tutmuÅŸ

TIR'ları aratmak için gece saat 01:00'a kadar baÅŸlarında beklediÄŸini anlatan ÅžiÅŸman, “Kırıkhan BaÅŸsavcısından ve Reyhanlı  BaÅŸsavcısından araca girebilmek için demir kesmeye yarayan bir aparat temin edip göndermesini istedim” dedi. Ä°çiÅŸleri Bakanlığının da TIR'ların devlete ait olduÄŸunu belirttiÄŸini itiraf eden ÅžiÅŸman bu geliÅŸme üzerine etrafındaki TEM Polisleri ile Jandarma görevlilerinin geri gittiÄŸini ancak kedisinin bizzat TIR'ın başında kalıp gitmesine izin vermediÄŸini anlatıyor. Bu ÅŸekilde aracın başında 45 dakika daha kaldığını ifade eden ÅžiÅŸman, eski BaÅŸsavcı Vekili Ahmet Karaca'yı aradığını ve ona, “Ä°znim olmadığı halde MÄ°T görevlileri TIR'ı Reyhanlı istikametine doÄŸru uzaklaÅŸtırdı. Emniyet trafik ekibi trafik kazası var gerekçesiyle yolu kapattı. Bu ÅŸekilde TIR'ı takip etmemiz engellendi” dediÄŸini söylüyor.

En aktif kiÅŸi savcı Takçı

Adana'daki TIR'lara da operasyon talimatı veren dönemin TMK savcısı Aziz Takçı'nın ise Hatay'da durdurulan TIR'la ilgili jet bir karar verdiÄŸi ve çok detaylı bir hazırlık yaptığı anlaşıldı. TIR'ın takip edilip durdurulduÄŸu dakikalarda Kırıkhan Ä°lçe Jandarma Komutanlığına yazı yazan Takçı aramanın saat 18:10 ile 24:00 saatleri arasında yapılmasını, araçtaki tüm görevlilerin açık kimlik tespiti yapıldıktan sonra araçtaki malzemelere el konulmasını ve her ÅŸeyin videoya kaydedilmesini istiyor.

DARBE VE CASUSLUKTAN TUTUKLANDILAR

Hatay ve Adana MÄ°T'e ait TIR'ların durdurulmasına iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren eski Adana Ä°l Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet BaÅŸsavcısı, BaÅŸsavcıvekili ile 2 savcı tutuklandı. Åžüpheliler Süleyman BaÄŸrıyanık, Özcan ÅžiÅŸman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca Albay Özkan Çokay çıkarıldıkları Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdikten sonra tutuklandı. Tutuklanan eski Adana Ä°l Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet BaÅŸsavcısı, BaÅŸsavcıvekili ile 2 savcı cezaevine götürüldü.

EL KAÄ°DE SONRA UYDURULDU

Hatay'daki TIR ihbarda da “El kaide” ile ilgili her hangi bir bilginin olmadığı ve sözde ihbarcının olaydan bir gün sonra gönderdiÄŸi ikinci imzasız isimsiz ve sahte Ali Ayan isimle yapılan ihbarda, “Haberlere de çıkan ve Hatay'da yakalanan TIR ile ilgili bir ihbarda bulunmak istiyorum. O silahlardan haberim vardı ve yüklenirken yanlarında bulundum. O silahlar El Kaideye gidiyordu” diyordu. Bu kiÅŸinin Hatay Ä°l Jandarma Komutanlığı Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü'nde görevli H.A olduÄŸu öÄŸrenildi. H.A. Adana ki soruÅŸturma kapsamında Åžubat ayında Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı. 19 Ocak'ta da durdurulan MÄ°T TIR'larıyla ilgili her hangi bir örgüt ifadesi olmadığı halde bizzat Savcı Aziz Takçı'nın talimatıyla arama kararın EL Kaide terör örgütü ismi yazılmış ve bu ÅŸekilde basına servis edilmiÅŸti. Dönemin Adana BaÅŸsavcısı Süleyman BaÄŸrıyanık ise Hatay'daki TIR'lara yapılan operasyonun hukuki olmadığını kendisine hatırlatan Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ ile eski müsteÅŸar Kenan Ä°pek hakkında soruÅŸturma açılması için Aziz Takçı'ya talimat vermiÅŸti.

BÖLGE BAÅžKANINI TEHDÄ°T ETTÄ°

Hatay'da ki operasyonda amacına ulaÅŸmayan Savcı Aziz Takçı hızını alamayarak Hatay MÄ°T Bölge BaÅŸkanlığına da yazı yazarak tehdit ettiÄŸi anlaşıldı. 6 Ocakta Hatay MÄ°T Bölge BaÅŸkanlığına hitaben iki sayfalık bir yazı yazan Aziz Takçı, ısrarla yardım yüklü TIR'ın içinde ne olduÄŸu kim tarafından görevlendirildiÄŸini öÄŸrenmek istediÄŸini belirtiyor. Araçlarda görevli personelin dahi bilgilerini istemekten çekinmeyen Takçı MÄ°T BaÅŸkanlığına 10 gün süre tanıyor ve bu süre içinde istediÄŸi bilgilerin verilmemesi halinde adli iÅŸlem yapmakla tehdit ediyor. TIR'ların ilk durdurulduÄŸu andan itibaren MÄ°T'e ait olduÄŸunu öÄŸrendiklerini itiraf eden ÅžiÅŸman ise Süleyman BaÄŸrıyanık ile Ahmet Karaca'ya gönderdiÄŸi yazıda her ÅŸeye raÄŸmen araçları aramakta ısrar ettiÄŸini ve TIR'ları serbest bırakması için kendisini arayan MÄ°T Hukuk MüÅŸavirini de tehdit ettiÄŸini anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.