Sosyal Medya

Güncel

Gürsel Tekin 'metafor yapmış'

CHP Genel Sekreteri Tekin, Türkiye'nin iki gün içinde Suriye'ye gireceği yönündeki açıklamalarından geri adım atarak ilginç bir savunmada bulundu: Müdahale günü bir metafordu...



CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye girecek" iddialarından geri adım atarak ilginç bir savunma yaptı. Tekin, yaptığı tespitin bir iddia deÄŸil "metafor" olduÄŸunu söyledi. 

Gürsel Tekin "Biz ortada olan bir iddiayı kamuoyuyla paylaÅŸmak istiyoruz. Ben bu iddiaların doÄŸru çıkmasını istemiyorum. Bu iddiaların yada elimize gelen bilgilerin doÄŸru olmadığına inanmak istiyorum. Hükümet umarız bu konuda bir açıklama yapacaktır" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre "Yarın akÅŸam, belki öbür müdahale"nin bir metafor olduÄŸunu belirten Tekin ÅŸöyle konuÅŸtu: Kaldıki duyumlarımın yalan olmasını yanlış çıkmasını en çok ben isterim. DoÄŸru çıkma itimalini düÅŸünmek bile istemiyorum. Suriye'deki belli güçlere yapılan yardımlar herkesçe malum." diye konuÅŸtu.

METAFOR NEDÄ°R?

Metafor Fransızca'da "mecaz" anlamına geliyor.

Metaforun bir baÅŸka tanımı ise ÅŸöyle: Bir kelime yerine herhangi bir bakımdan kendisine benzerliÄŸi bulunan baÅŸka bir kelime kullanma ÅŸeklindeki edebî sanat, benzeyen veya benzetilenden yalnız biri bulunan teÅŸbih..

NE OLMUÅžTU

Taraf Gazetesi'ne konuÅŸan Gürsel Tekin, “Türkiye bu akÅŸam ya da cuma günü yapacağı askeri bir operasyonla Suriye’ye girecek” demiÅŸti.

Tekin, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve AKP hükümetinin orduyu en geç iki gün içinde Suriye’ye sokmayı planladığını iddia ederek, "Bu bilgiyi çok saÄŸlam bir kaynaktan aldım" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.