Sosyal Medya

Güncel

ABD'de polis ÅŸiddeti

ABD’de polis şiddeti konusunda veri toplayan kuruluşlardan "Killed by Police"in rakamlarına göre, son 16 ayda polis tarafından öldürülenlerin sayısı 1500'ü geçti.



ABD'de son dönemde özellikle siyah Amerikalıların polis tarafından öldürülmesi ve söz konusu polislerin ciddi bir soruÅŸturmaya tabi tutulmamaları ülke genelinde protesto eylemlerine neden oluyor.

Polisler tarafından son dönemde öldürülen siyahlar Michael Brown, Eric Garner, Walter Scott ve Freddie Gray haberlere ve protestolara konu olduÄŸu için ön plana çıktı. Ancak ABD'de polis tarafından her yıl yüzlerce kiÅŸinin öldürüldüÄŸü belirtildi.

Polis tarafından öldürülenlere iliÅŸkin FBI kayıt tutuyor ancak yerel otoritelerin bildirim yapması zorunlu olmadığı için bu rakamlar gerçeÄŸin ancak bir kısmını yansıtabiliyor.

Bu konuda veri toplayan kuruluÅŸlardan "Killed by Police"in rakamlarına göre 2014 yıl başından bu yana geçen 16 ayda polis tarafından öldürülenlerin sayısı bin 500'ü geçti.

KuruluÅŸun internet sayfasında yapılan duyuruda, kendilerinin polisin silah kullanmasının haklılığını ya da haksızlığını incelemediklerini sadece görev sırasında ya da haricinde, polis tarafından öldürülenlerin istatistiÄŸini paylaÅŸtıkları vurgulandı.

Polis tarafından öldürülenlere iliÅŸkin son döneme kadar saÄŸlıklı veri toplanamadığı için söz konusu olayların artma eÄŸiliminde olup olmadığına iliÅŸkin çıkarım yapılamıyor ancak ülkede polis ÅŸiddetine yönelik protestolar giderek artıyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.