Sosyal Medya

Güncel

El Kaide liderlerinden Nasır öldürüldü

ABD'nin yaptığı saldırı sonucu Yemen El Kaide üyesinin öldürüldüğü bildirildi...



Al Jazeera.com'un Reuters'a dayandırdığı habere göre; Yemen El Kaidesi yaptığı bir açıklamayla, örgütün liderlerinden Nasır bin Ali Ansi'nin ve büyük oÄŸlunun ABD'ye ait bir insansız hava aracının Yemen'de düzenlediÄŸi hava saldırısında öldürüldüÄŸünü açıkladı. Dünyadaki silahlı örgütleri takip eden SITE Ä°stihbarat Grubu'nun verdiÄŸi bilgiye göre, El Kaide Ansi ve büyük  oÄŸlunun yanı sıra bazı savaÅŸçılarının da öldürüldüÄŸünü duyurdu ancak ne zaman öldüklerine dair bir bilgi vermedi.

Grubun ideologlarından ve eski savaÅŸçılarından olan Ansi, örgütün bazı videolu mesajlarında görünmüÅŸtü. 14 Ocak'ta yayınlanan videoda konuÅŸan kiÅŸi olan Nasır bin Ansi, 7 Ocak'ta Paris'te Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının “hedefini seçen, planını yapan ve finanse edenin örgüt liderliÄŸi olduÄŸunu” açıklamış ancak bir isim vermemiÅŸti.

Ansi bundan bir hafta sonra yayınlanan baÅŸka bir mesajda da ABD, Ä°ngiltere, Kanada ve Fransa gibi Batı ülkelerinde örgüt sempatizanlarına “yalnız kurt” saldırıları yapmaları çaÄŸrısında bulunmuÅŸ ve bu saldırıları “daha iyi ve daha büyük zarar verici” olarak nitelemiÅŸti.

7 Ocak'ta Paris'te Charlie Hebdo dergisine düzenlenen baskınla baÅŸlayan ve 3 gün süren saldırılar serisinde aralarında polis ve dergi çalışanlarının da bulunduÄŸu 17 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Ansi'nin ölüm haberi, ülkede insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenleyen ABD ordusunun operasyonlarının devam ettiÄŸinin göstergesi. ABD yıllardır El Kaide ile mücadele halinde olduÄŸu Yemen'e çok sayıda asker göndermiÅŸ ve yardımlarda bulunmuÅŸtu. Ancak Husiler ile merkezi hükümet arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Anad askeri üssündeki bütün askeri personelini tahliye etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.