Sosyal Medya

Güncel

Ali Babacan ABD'yi rezil etti

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Los Angeles'ın altyapı ihtiyacı, Yeni Delhi'den daha fazla. Yollar, kaldırımlar, köprüler, alt geçitler her şey dökülüyor" dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı DerneÄŸi (GYODER) tarafından, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ve Balıkesir BüyükÅŸehir Belediyesi'nin destekleriyle Balkonuk Center'da düzenlenen "7. GeliÅŸen Kentler Zirvesi"nde konuÅŸtu.

Babacan burada G-20 dışında kalan ülkelerin ekonomik koÅŸullarına da deÄŸindi. Bunlar arasında fakirliÄŸi yüksek ülkelerin de bulunduÄŸunu ifade eden Babacan, "Bu ülkelere elimizi uzatıyoruz. Ä°lk kez G-20, bu ülkelerle iliÅŸki geliÅŸtiriyor. G-20 olarak kendimize, 'Bu ülkelere ne yapıyoruz?' sorusu soruyoruz" dedi.

"LOS ANGELES'DA HER YER DÖKÜLÜYOR"

Dünyada ekonomik sorunların büyük olduÄŸunu, bunların tespitinin yapıldığını ve teÅŸhisinin konulduÄŸunu aktaran Babacan, hazırlıklar yapıldığını ancak uygulamanın istendiÄŸi ölçüde olmadığını söyledi. BaÅŸbakan Yardımcısı Babacan, özellikle altyapı yatırımlarının birçok ülkede aksadığını, 2008-2009 krizinin birçok ülkeyi olumsuz etkilediÄŸini dile getirerek, "GeliÅŸmekte olanlar kadar geliÅŸmiÅŸ ülkeler için de geçerli bu durum. Son bir yıl içinde Los Angeles'a ve Yeni Delhi'ye gittim. Los Angeles'ın altyapı ihtiyacı, Yeni Delhi'den daha fazla. Yollar, kaldırımlar, köprüler, alt geçitler her ÅŸey dökülüyor. Dolayısıyla altyapı ve yatırım dediÄŸimizde, G-20 üyelerinin tamamı 'Ne yapabiliriz?' diye tartışmaya baÅŸladı" diye konuÅŸtu. Özel sektörün yatırım için güven istediÄŸini vurgulayan Babacan, altyapı yatırımları projelerinin standartlaÅŸması çalışmasını baÅŸlattıklarını anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.