Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş iyice şaşırdı: HDP barajı aşamazsa Davutoğlu gider

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na HDP'ye oy vermesi çağrısında bulunan Demirtaş, "HDP baraj altında kalacak olsa Ahmet Davutoğlu gidecek en başta. O yüzden bize oy ver" dedi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Tunceli mitinginde konuÅŸtu. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'na HDP'ye oy vermesi çaÄŸrısında bulunan DemirtaÅŸ, "HDP baraj altında kalacak olsa Ahmet DavutoÄŸlu gidecek en baÅŸta. O yüzden bize oy ver" dedi.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, seçim çalışmaları kapsamında Elazığ'dan karayoluyla Tunceli'nin Mazgirt ilçesine geldi. Tunceli'ye geliÅŸinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan DemirtaÅŸ, vatandaÅŸları selamladıktan sonra Mazgirt ilçesine geçerek ilçe meydanında toplanan vatandaÅŸlara hitap etti.

'ÜLKEDE BAÅžBAKAN BOÅžLUÄžU VAR, DOLDURULMASI GEREKÄ°YOR'

HDP Tunceli Milletvekili adayları Alican ÖnlüEdibe Åžahin'in de yer aldığı mitingde konuÅŸan EÅŸ Genel BaÅŸkan DemirtaÅŸ, grubun "BaÅŸbakan DemirtaÅŸ" sloganları atması üzerine, "Siz de görüyorsunuz ki ülkede BaÅŸbakan boÅŸluÄŸu var. Doldurulması gerekiyor. Aylardır BaÅŸbakanlık koltuÄŸu boÅŸ. Bir kiÅŸi oturuyor ama o da farkında deÄŸil. Aylardır koltuk boÅŸ. KoltuÄŸu boÅŸ gördüÄŸü için saraydaki de o koltuÄŸu da kendine mal etmeye çalışıyor. BaÅŸbakanı da BaÅŸbakanlığı da koltuÄŸu da tanımıyor. BaÅŸbakan da garibim meydan meydan dolaşıp oy istiyor kime oy istediÄŸi de belli deÄŸil.

AKP'ye oy istiyorum dese istediÄŸi oylar CumhurbaÅŸkanına gidecek onu BaÅŸkan yapacak hükümet ortadan kalkacak. AKP kazanırsa BaÅŸbakanlık bitecek. Ahmet DavutoÄŸlu'na oy verilerse ortada Ahmet DavutoÄŸlu diye bir ÅŸey kaymayacak. Onun için de bulunduÄŸu durum içler acısı. AKP seçim beyannamesi yayınladık oy verin diyor oy verirse hükümet ortadan kalkacak. Tek başına bir kiÅŸi kendi programını uygulayacak. Onun programı da belli. BaÅŸkan olacağım diyor yargı bana rektörlükler bana baÄŸlanacak. Bütün üst yargı kurumları bana baÄŸlanacak. Parlamento, basın emrimde olacak diyor. CumhurbaÅŸkanını ülkeye dayattığı program. AKP eliyle halka onaylatılmaya çalışılıyor. AKP'ye verilecek her oy hükümetin ortadan kalkması parlamentonun feshedilmesine aslında diktatörlüÄŸü verilmiÅŸ oy olacak. Bu gidiÅŸatı, bu felaketi durduracak tek parti var HDP. Onun dışında ne matematiksel ne siyaseten ne de vicdanen HDP dışında bu felaketi durduracak hiçbir parti yok" dedi.

'BAÅžBAKAN DA HDP'YE OY VERSÄ°N'

HDP'nin baraj altında kalması halinde ilk gidecek olanlardan birinin de BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu olacağını savunan DemirtaÅŸ, DavutoÄŸlu'na HDP'ye oy vermesi çaÄŸrısında bulundu. DemirtaÅŸ, "BaÅŸbakan da HDP'ye oy versin. Onu da kurtaracak olan biziz. HDP baraj altında kalacak olsa Ahmet DavutoÄŸlu gidecek en baÅŸta. Garibim koltuÄŸa alışmadan, koltuk ısınmadan gidecek. O yüzden bize oy ver. Bize oy ver ki barajı aÅŸalım. Ülkede BaÅŸkanlık sistemi deÄŸil BaÅŸbakanlık sistemi olsun ki senin de baÅŸbakan olma ihtimalin olsun. Yoksa sıfır olacak. HDP olmazsa BaÅŸbakan, hükümet, parlamento diye bir ÅŸey ortada kalmayacak. Bu kadar ciddi kriz ve tehditle karşı karşıyayız. Sadece içeride de deÄŸil" diye konuÅŸtu.

DÄ°YANET Ä°ÅžLERÄ° BAÅžKANI'NA Ä°STÄ°FA ÇAÄžRISI: KENDÄ°SÄ°NÄ° HARCATMASIN

KonuÅŸmasında Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez'e istifa çaÄŸrısında bulunan DemirtaÅŸ, "Biz haklı, meÅŸru bir noktada duruyoruz. Biz inançlara, dinlere hakaret etmeden, bütün dinlere, inançlara özgürlük tanıma vaadiyle yürürken onlar din tüccarlığıyla, iman ticaretiyle oy toplamaya çalışıyorlar. Ama bunu yine baÅŸaramıyorlar. Artık din tüccarlığının da para etmediÄŸini gördüler. Yalanlar ve iftiralar artık çuvala sığmıyor. Haklı olduÄŸumuz ortaya çıktı mı? Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı bir trilyonluk Mercedes'i mecburen geri verdi mi? Demek ki haklıymışız. Demek ki imam arkasındaki cemaat yoksulsa onun gibi yaÅŸamak zorundadır. Biz haklı çıktık. Demek ki senin cemaatin, arkanda namaz kıldırdığın cemaatin halk otobüsüne, dolmuÅŸa binecek para bulamıyorsa imam bir trilyonluk arabaya binemezmiÅŸ. Biz haklıyız.

 Ben Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı'nın yerinde olsam, kiÅŸiliÄŸine laf söylemedik, asla hakaret etmedik. Onun yerinde olsam kendimi ezdirmem istifa ederim. Bu sahteliÄŸe alet olmaz istifa ederim. Kendisi din adamıdır. Resmi bir numaralı din adamıdır. Bu ÅŸekilde kendisini siyasete alet ederek, din tüccarlığı üzerinden oy toplamaya çalışanlara ibreti alem olsun diye istifa etmesini özellikle tavsiye ediyorum. Kendisini harcatmasın.

'ONUN KADAR DÄ°N BÄ°LGÄ°MÄ°Z YOK AMA KÄ°MÄ°N Ä°MANI NE KADAR ONU ANCAK ALLAH BÄ°LÄ°R'

Hepimiz öleceÄŸiz, hepimiz huzura çıkacağız, hesap vereceÄŸiz. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı da hesap verecek. Benden çok daha iyi biliyor kendisi din alimidir. Din profesörüdür onun kadar din bilgimiz yok. Ama kimin imanı ne kadar onu ancak Allah bilir. Kim imanı yüreÄŸinde hissediyor onu ancak Allah biliyor. O yüzden Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı unutma ki harcadığın paralar, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı'nın savurduÄŸu lüks israflar, bütçeden alınan paralar Türkiye'deki bütün halklardan geliyor. Aleviler de vergi veriyor. Alevilerin vergilerinden alınan payla sen Alevilerin asimilasyonuna yol açıyorsun. O nedenle yerinde olsam istifa ederim. Alevilerden, gayri müslimlerden özür dileyerek istifa ederim senin yerinde olsam" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.