Sosyal Medya

Güncel

SGK'ya 5 ilde eş zamanlı operasyon

SGK eski Bursa il müdürünün de bulunduğu 10 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Operasyonların 5 ilde yapıldığı belirtiliyor



Bursa Emniyet MüdürlüÄŸü tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa Ä°l MüdürlüÄŸü’ne geçen yıl kasım ayında düzenlenen baskında el konulan bir çok bilgisayarın hard diskleri ve evrakların incelenmesi sonucu, bu sabah 5 ilde eÅŸ zamanlı operasyon gerçekleÅŸtirildi. Operasyon kapsamında aralarında SGK eski Bursa il müdürünün de bulunduÄŸu 10 kiÅŸi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekipleri, geçen yıl Kasım ayında Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle sabah erken saatlerde gittikleri SGK Bursa Ä°l MüdürlüÄŸü'nde arama yaptı. Kurumda taÅŸeron ÅŸirket üzerinden 2008 yılında göreve baÅŸlayan ve biliÅŸim merkezinde görevlendirilen T.Y. adlı çalışanın yapılan telefon görüÅŸmelerini usulsüz ÅŸekilde kopyalaması gerekçe gösterilerek yapılan aramalarda, kurumun ikinci katında bulunan bilgisayar merkezindeki kayıtlar ile bazı bilgisayarların hard disklerinden birer kopya aldı. Kendisine kriptolu telefon tahsis edilen ve bir çok sorumludan çok daha fazla yetkililere sahip olduÄŸu öne sürülen T.Y.'nin, resmi evrak üzerinde usulsüzlük yapıp yapmadığının araÅŸtırılması için bazı evraklara ve dosyalara el konuldu.

BORÇLARI SÄ°LMÄ°ÅžLER

Alınan bilgisayar kopyalarının TÜBÄ°TAK'a, evrakın ise uzmanlara inceleten polis, bu sabah 5 ilde eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, resmi evraklar üzerinde sahtekarlık yapıp, bazı borçları usulsüz olarak sildiÄŸi, haksız kazanç elde ettiÄŸi öne sürülen aralarında eski il müdürünün de bulunduÄŸu adları açıklanmayan 10 kiÅŸi gözaltına alındı.

Polis, sorgulama süresince bu sayının artabileceÄŸini öne sürdü.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.