Sosyal Medya

Güncel

Mersin açıklarında 171 göçmen kurtarıldı

Mersin'de düzenlenen operasyonda 171 göçmen kurtarılırken üç göçmen kaçakçısı yakalandı



Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından Mersin açıklarında, 1 Mayıs'ta düzenlenen düzensiz göç operasyonunda 3 göçmen kaçakçısı yakalanırken 171 kaçak göçmeni kurtardı.

Konuya iliÅŸkin bilgi notu, Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yayımlandı.

Bilgi notunda, 1 Mayıs'ta ALO 158 Sahil Güvenlik ihbar hattını arayan ve Türkçe bilmediÄŸi anlaşılan kiÅŸinin, korku ve tedirginlik belirten ses tonuyla yardım talebinde bulunduÄŸu ifade edildi.

ÇaÄŸrı üzerine, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığınca konum sorgulaması yapıldığı kaydedilen notta, çaÄŸrının Mersin Liman merkezli 3 mil yarıçaplı alandan geldiÄŸinin belirlendiÄŸi aktarıldı. ÇaÄŸrının denizden gelebileceÄŸinin deÄŸerlendirildiÄŸi ifade edilen notta, Erdemli açıklarında devriye görevindeki Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı baÄŸlısı 1 Ani Müdahale Botu ve Mersin'de konuÅŸlu kontrol botunun süratle çaÄŸrının alındığı bölgeye intikal ettirildiÄŸi bildirildi.

Mersin Limanı 3 mil açıklarında görevlendirilen botların, bir balıkçı teknesinde çok sayıda düzensiz göçmen tespit ettiÄŸine yer verilen notta, ÅŸunlar kaydedildi:

"32'si kadın, 2'si engelli (tekerlekli sandalyeli) 55 çocuk olmak üzere 171 kiÅŸiden oluÅŸan göçmenlerin ve 1 Türkiye Cumhuriyeti ve 2 Suriye uyruklu göçmen kaçakçısının Mersin Limanına getirilmesini müteakip yorgun ve aç olanlarla ilgilenilmiÅŸtir. BaÅŸta çocuk ve kadınlar olmak üzere tüm ÅŸahıslara yiyecek ikram edilmiÅŸ, hamile kadın ile kalp rahatsızlığı olduÄŸunu ve ilacını alamadığını beyan eden bir erkeÄŸin 112 Acil Servis ekibince tedavi görmeleri saÄŸlanmıştır.

Deniz alanlarında arama ve kurtarma faaliyetlerinin etkin ve koordineli yürütülmesi maksadıyla arama kurtarma ve insani yardım imkan ve kabiliyetleri en üst seviyede kullanılmıştır. Sahil Güvenlik ekiplerince balıkçı teknesindeki göçmenler saÄŸ ve saÄŸlıklı olarak tahliye edilerek, olası bir facianın önüne geçilmiÅŸ ve 174 hayatın kurtarılması için üstün gayret sarf edilmiÅŸtir."

YIL Ä°ÇÄ°NDE 923 DÜZENSÄ°Z GÖÇMEN KURTARILDI

Bilgi notunda, düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesi maksadıyla yoÄŸun mücadele sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığının, Türkiye'nin DoÄŸu Akdeniz kıyılarını kapsayan "Akdeniz'de Güven Harekatı/ Operation Safe-Med" kapsamında bu yıl içerisinde 5 gemi ve tekneye müdahale ederek, ölümlü olaya meydan verilmeksizin 923 kaçağı denizden saÄŸ kurtardığı belirtildi.

Dünya Bülteni

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.