Sosyal Medya

Güncel

Bir ODTÜ rezilliği daha!

ODTÜ Rektörlüğü ile öğrenciler arasında bir süredir devam eden ‘şenlik krizi’ tatlıya bağlanırken kazanan alkol oldu.



OrtadoÄŸu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) geçen sene olduÄŸu gibi bu yıl da öÄŸrenciler ile üniversite yönetimi arasında yaÅŸanan ‘ÅŸenlik krizi' yaÅŸandı.

Geçen yıl iki gün düzenlenen ÅŸenlikle ilgili bu yıl da iki gün kararı çıkınca, öÄŸrenciler Rektörlük önünde eylem yaparak, tepkilerini gösterdi.
Bir süredir devam eden ÅŸenlik krizi, dün çözüme kavuÅŸtu. ÅženliÄŸin, 6-9 mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi kararlaÅŸtırıldı.

Rektörlük, saÄŸlık ve güvenlik sorunları yaratacak etkinlikler haricindeki ÅŸenlikleri destekleyeceÄŸini ve yine öÄŸrenciler tarafından önerilen etkinliklere de olanaklar ölçüsünde destek vereceklerini duyurdu.

ÖÄŸrenciler de, festival bitiminde bir araya gelip pazar günü temizlik yapacaklarını açıkladı.

4 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

EtkinliÄŸin organizasyonunu yapan ODTÜUluslararası Gençlik TopluluÄŸu sosyal medyada ÅŸu açıklamayı yaptı: "Biz; Amatör FotoÄŸrafçılık TopluluÄŸu, Gastronomi TopluluÄŸu, Ä°letiÅŸim TopluluÄŸu, Müzik Toplulukları, Radyo TopluluÄŸu, Tasarım TopluluÄŸu, Uluslararası Gençlik TopluluÄŸu ve Yapı TopluluÄŸu olarak 6-9 Mayıs tarihleri arasında etkinliklerimizle, oyunlarımızla, eÄŸlencemizle, müziÄŸimizle, sanatımızla ve üretimimizle kampüsün her yerinde olacağız. Tüm ODTÜ öÄŸrencilerini ve öÄŸrenci topluluklarını 4 gün boyunca gerçekleÅŸtireceÄŸimiz Alternatifsiz Åženlik'imizde bizimle birlikte olmaya ve geleneÄŸimizi sürdürmeye davet ediyoruz.”

REKTÖR KAPIYA Ä°NDÄ°

Geçen yıl yönetimin, “Åženlik yapılmayacak” açıklaması ile ODTÜ öÄŸrencileri oturma eylemi yapmış ve eylemleri sonuç vermiÅŸti.

RektörlüÄŸün, geçtiÄŸimiz yıllarda 4 gün süren ÅŸenliÄŸin, bu sene 2 gün yapılması kararını alması üzerine ÅŸenliÄŸin organizasyonunu gerçekleÅŸtiren ODTÜ Uluslararası Gençlik TopluluÄŸu tepki olarak Rektörlük binası önünde bahar ÅŸenliÄŸi yapmıştı. ‘Bahar ÅženliÄŸini Rektörlük Önüne Taşıyoruz' sloganıyla harekete geçen öÄŸrenciler, bina önünde yarışmalar düzenleyip, ip atlamış ve dans etmiÅŸti. ÖÄŸrencilerin eylemi toplulukların da desteÄŸiyle 1 hafta sürmüÅŸ ve rektör Ahmet Acar öÄŸrencilerle kapıda görüÅŸmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.