Sosyal Medya

Dünya

Üsküp'te "Hükümet istifa" sloganları

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te önceki akşam başlayan protestolar devam ediyor. Meclis binası önünde toplanan yaklaşık 4 bin kişi hükümetin istifasını istedi.



Üsküp’te BaÅŸbakanlık binası önünde toplanan protestocular, binanın etrafından geniÅŸ güvenlik önlemleri alınması üzerine Makedonya Meclisi'ne yürüdü. Meclis binası önünde oturma eylemi düzenleyen ve sayıları 4 bine ulaÅŸan grup, "Hükümet istifa", "Adalet olmazsa barış olmaz" sloganları attı.

Protestocu gruptaki bazı kadınların güvenliÄŸi saÄŸlayan emniyet mensuplarına çiçek verdikleri, bazı kiÅŸilerin ise binaya yumurta attıkları görüldü.

Grup, yaklaşık üç saat süren protestonun ardından, olaysız bir ÅŸekilde dağıldı.

Bugünkü protestoya muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar BirliÄŸi'nden de üst düzey yetkililer de katıldı.

Bu arada, Üsküp'ün yanı sıra Manastır ve Prilepe ÅŸehirlerinde de protestolar düzenlendi. Bu ÅŸehirlerdeki protestolarda, belediye binalarına yumurta ve taÅŸ atıldığı öÄŸrenildi.

Muhalefet partileri 17 Mayıs'ta baÅŸkent Üsküp'de binlerce kiÅŸinin katılımıyla protesto gösterisi  düzenleneceÄŸini açıkladı.

Önceki akÅŸam Üsküp'teki BaÅŸbakanlık binası önünde düzenlenen protestolarda polis ile protestocular arasında arbede yaÅŸanmış, çıkan olaylarda 55 kiÅŸinin yaralandığı, 30 protestocunun gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Fitili Zoran Zaev'inbasın toplantısı ateşledi

Makedonya Sosyal Demokratlar BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Zoran Zaev'in, önceki gün düzenlediÄŸi basın toplantısında 2011 yılında bir emniyet mensubunun öldürdüÄŸü Martin NeÅŸkovski adlı gencin ölümüyle ilgili bazı telefon kayıtlarını kamuoyuyla paylaÅŸmış, ardından yaklaşık 2 bin kiÅŸilik bir grup BaÅŸbakanlık binası önünde protesto gösterisi düzenlemiÅŸti.

Zaev, basın toplantısında NeÅŸkovski'nin ölümünün ardından BaÅŸbakan Nikola Gruevski, Ä°çiÅŸleri Bakanı Gordana Yankulovska ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Ä°vo Koteski ve Gruevski'nin Özel Kalem Müdürü Martin Protugyer arasında geçtiÄŸi iddia edilen telefon kayıtlarını kamuoyuyla paylaÅŸmıştı.

Martin NeÅŸkovski isimli genç, 5 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerin ardından düzenlenen kutlamalar sırasında, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı özel bir birliÄŸin mensubu Ä°gor Spasov tarafından öldürülmüÅŸtü. Spasov, 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Spasov'un cinayet gecesi görevli olmadığını savunan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı olayın üstünü örtmekle suçlanmış, o dönemde ülke çapında protestolar düzenlenmiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.