Sosyal Medya

Güncel

MİT tırlarını durduran savcılara tutuklama

Adana'da MİT tırlarının durdurulması kararını veren 4 savcı hakkında devam eden soruşturmada tutuklama kararı çıktı. Karara göre 4 savcı tutuklanarak cezaevine gönderilecek.



Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen soruÅŸturmada tutuklama kararı çıktı. MÄ°T tırlarının durdurulmasıyla ilgili devam eden dosyada, bazı savcı ve askerlerin casusluk faaliyeti yürüttüÄŸü öne sürülüyordu. 

Timetürk'ün ulaÅŸtığı bilgilere göre, Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tutuklama kararında 4 savcı ve 1 kurmay albayın ismi yer alıyor. MÄ°T tırlarının durdurulduÄŸu dönemde Adana BaÅŸsavcısı olarak görev yapan Süleyman BaÄŸrıyanık, dönemin Adana baÅŸsavcı vekili Ahmet Karaca, Adana'da MÄ°T tırlarını durdurarak tırların taşıdığı yükleri kayıt altına alan Savcı Aziz Takçı ve Hatay'da MÄ°T tırlarını aramak için Adana'dan Kırıkhan'a giden ancak valilik tarafından arama yapması engellenen Özcan ÅžiÅŸman'ın tutuklanmasına karar verildi.

Mahkemenin tutuklanmasına karar verdiÄŸi kurmay albay ise tırların durdurulduÄŸu dönemde Adana Ä°l Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Kurbay Albay Özkan Çokay.

Süreçle ilgili soruÅŸturma yürüten HSYK BaÅŸmüfettiÅŸi'nin talebi doÄŸrultusunda 'suç yeri'ne en yakın ağır ceza mahkemesi tarafından verilen kararla 5 ismin "cebir ve ÅŸiddet kullanarak T.C. hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yaptırmayı engellemeye teÅŸebbüs etmek, devletin güvenliÄŸine ve siyasal faaliyetlerine iliÅŸkin bilgileri temin edip ifÅŸa etmek" suçundan tutuklanacakları belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.