Sosyal Medya

Güncel

Arınç'tan dernek operasyonlarına tepki

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da "Paralel yapıya destek" iddiasıyla iki haftadır derneklere yönelik operasyonlara tepki gösterdi: Ayıptır, günahtır; bunlar bu mücadeleyi yolundan saptırır.



Manisa'da iki haftada 11 derneÄŸe, 'paralel yapı'ya finansman saÄŸladıkları iddiasıyla yapılan baskınlara BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan tepki geldi. Arınç, NTV'de katıldığı programda bu operasyonlar için "Bunların çok yanlış olduÄŸunu düÅŸünüyorum" dedi, bu operasyonların hükümete karşı bir komplo olabileceÄŸini de söyledi. Arınç, bu tür operasyonların "paralel yapı"yla mücadeleyi yolundan saptıracağını belirtti.

Arınç'ın sözleri ÅŸöyle:

"Manisa'da sivil toplum örgütlerine baskın yapılıyor. Ä°ÅŸ adamları örgütü var, aktif öÄŸretmen derneÄŸiydi galiba, eÄŸitimciler derneÄŸiydi. Giriyorlar dosyalarına bakacaklar ama polisler geliyor güpegündüz. Acaba bunlar ne arıyorlar? Bunlar masum STK’lar. Bunların bir terör evi gibi basılıp deÅŸifre edilmesi, o insanlar için çok hayati önemli. Bunlar kurban derisi topladı mı, bağış öbür tarafa mı gitti... Bunların yanlış olduÄŸunu düÅŸünüyorum."

"Bunlar bir hükümete karşı komplo yapılmış olabilir. Ben ÅŸimdi Manisa’da oy verin diyeceÄŸim. Bana demezler mi 'Biz seni tanıyoruz, seviyoruz. Ama sen de bizim sevdiÄŸimiz adamları basıyorsun. Örgütçü gibi emniyet müdürü ÅŸöyle yapıyor, böyle yapıyor' dese ben ne diyeceÄŸim? Ayıptır günahtır. Haklarında yeterli delil bulunmadıkça, makul ÅŸüphe bunların ötesine geçmek lazım."

"Bunların hepsi mimar, öÄŸretmen, esnaf. Manisa’nın eÅŸrafı. 'Makul ÅŸüphe var basayım, derileri nereye vermiÅŸler?' Bütün bunlar bu mücadeleyi de yolundan saptıracak ÅŸeylerdir. Emniyet müdürünü çağırıp soramadım ama, akıllı bir mücadele hukuk içinde bir mücadele, yargı kararına baÄŸlanmadıkça herkesi masum sayan bir mücadele yapmamız lazım."

Manisa'da 30 Nisan'da 5, 5 Mayıs'ta da 6 derneÄŸe 'paralel yapı'ya finansman desteÄŸi saÄŸladıkları iddiasıyla operasyon yapıldı. Aramalarda bilgisayar ve evraklara el konuldu. Manisa  Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren 30 Nisan'daki operasyonun ardında yaptığı açıklamada, 'paralel yapı'nın 'terör örgütü' olarak tescillendiÄŸini, mücadelenin kararlılıkla devam edeceÄŸini söylemiÅŸ, "Bu derneklere bundan sonra bağış yapacak, kurban ve burs paralarını verecek kiÅŸilerin, terör örgütüne yardım yaptıklarını anlamaları gerekiyor" demiÅŸti.

'Devleti ele geçirmek isteyenler korkmalı'

Arınç, "paralel yapı" ile mücadelenin 'kırmızı kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girip girmeyeceÄŸine iliÅŸkin soruya da yanıt verdi. BaÅŸbakan Yardımcısı, 'Kırmızı kitap'ta "legal görünümlü illegal görünümlü yapılanmalar" ifadesinin kullanıldığını belirterek "Fethullah Gülen’le ilgili olarak ÅŸu örgütün faaliyetleri veya buna karşı alınacak tedbirler ÅŸeklinde münhasıran bir tabir getirilmedi. Sadece böyle bir tehdit söz konusu deÄŸil, bunun benzerleri bugün vardır bundan sonrada olabilecektir" dedi. 

Arınç, "Bundan dolayı kimsenin devletine baÄŸlı, yasaya baÄŸlı hiçbir kimsenin kurum ve kuruluÅŸ korkmaması gerektiÄŸini ifade etmek için söylüyorum. Ama devleti ele geçirmek, hükümete paralel yapı kurmak, bürokrasiyi kendi emirleriyle yönetebilmek için bir oluÅŸum meydana gelmiÅŸse onun korkması lâzım" diye ekledi.

'Bütün partiler mücadele etmeli'

Paralel yapıyla mücadelenin sadece AK Parti'nin meselesi olmadığına vurgu yapan Arınç, ÅŸunları söyledi:

"Hükümetlere karşı ve devletlere karşı mücadele eden bir topluluk varsa bununla her hükümet mücadele eder. Bu sadece AK Parti'nin meselesi deÄŸil. Bu insanlarla geçmiÅŸte yakın iliÅŸki içerisinde olmam bu düÅŸüncemi deÄŸiÅŸtirmez. Her cemaatin bir dini topluluk olarak devlete talip olmaması gerektiÄŸini düÅŸünürüm. Bu devleti benim yönetmem lazım dedikleri anda buna bütün hükümetlerin karşı çıkması lazım. Bu nedenle bu bütün partilerin mücadele etmesi lazım. Ama onlar AK Parti'nin hedef alındığı dönemde onlarla iÅŸbirliÄŸi yapmayı da seçebilir."

Kaynak: NTV

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.