Sosyal Medya

Coğrafyamız

3 milyon engelli zor durumda

Birleşmiş Milletler, Yemen'de 26 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında 646 sivilin öldüğünü, bin 300'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. BM'ye göre, 3 milyon engelli ve aileleri de çatışmalardan ciddi şekilde etkilendi.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Ä°nsan Hakları Yüksek KomiserliÄŸi Sözcüsü Ravina Shamdasani, BM Cenevre Ofisi'nde Yemen’de yaÅŸananlar ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Shamdasani, Yemen'de yaklaşık 3 milyon engellinin ve ailelerinin de çatışmalardan ciddi ÅŸekilde etkilendiÄŸini söyledi.

Ülkede toplu taşımanın yakıt sıkıntısı nedeniyle durma noktasına geldiÄŸini vurgulayan Shamdasani, yakıt fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı bu insanların kendi imkanları ile kaçıp daha güvenli yerlere gidemediklerini ifade etti. 

Yemen’e operasyon

Ülkedeki Husilerin ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı baÅŸlatmıştı. 

Yemen'de CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve koalisyon güçlerinin sözcüsü TuÄŸgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda DönüÅŸ" operasyonunun baÅŸladığını söylemiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.