Sosyal Medya

Dünya

Makedonya'da gösterilerde şiddet: 55 yaralı

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Başbakanlık binası önünde toplanan bir grup, binaya yumurta ve taş atıp hükümetin istifasını istedi, 55 kişi yaralandı, 20 kişi gözaltında



Makedonya'nın baÅŸkenti Üsküp'teki BaÅŸbakanlık binası önünde toplanan bir grup, binaya yumurta ve taÅŸ atıp hükümetin istifasını istedi. Polisin sert müdahalede bulunduÄŸu gösterilerde 34 gösterici ile 21 polis yaralandı, 20'nin üzerinde kiÅŸi de gözaltına alındı.

Muhalefetteki  Makedonya Sosyal Demokratlar BirliÄŸi BaÅŸkanı Zoran Zaev'in bugün düzenlediÄŸi basın toplantısında 2011 yılında emniyet mensubu tarafından öldürülen Martin NeÅŸkovski adlı gencin ölümüyle ilgili bazı telefon kayıtlarını kamuoyu ile paylaÅŸması üzerine yaklaşık 2 bin kiÅŸilik bir grup BaÅŸbakanlık önünde protesto düzenledi.

Hükümet karşıtı slogan atan grup, uzun süre BaÅŸbakanlık binasına yumurta ve taÅŸ attı. Protestoda binanın bazı camları da kırıldı.

BaÅŸbakanlık binasına taÅŸ ve yumurta atan göstericilere polis, TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından yeniden toplanan grup, BaÅŸbakanlık binası önünde oturma eylemi baÅŸlattı. Gece geç saatlerde gelen takviye polisler, oturma eylemi yapan göstericileri dağıtırken olaylarda, 34 gösterici ile 21 polis yaralandı, 20'nin üzerinde kiÅŸi de gözaltına alındı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Gösteriler ara sokaklarda yer yer sürerken gösterilerin son bulması için kentin belli noktalarına çok sayıda polis görevlendirildi.

Zaev, bugünkü basın toplantısında NeÅŸkovski'nin ölümünün ardından BaÅŸbakan Nikola Gruevski, Ä°çiÅŸleri Bakanı Gordana Yankulovska ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Ä°vo Koteski ve Gruevski'nin Özel Kalem Müdürü Martin Protugyer arasında geçtiÄŸi iddia edilen telefon kayıtlarını kamuoyuyla paylaÅŸmıştı.

Martin NeÅŸkovski isimli genç, 5 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerin ardından düzenlenen kutlamalarda sırasında, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı özel bir birliÄŸin mensubu Ä°gor Spasov tarafından öldürülmüÅŸtü. Spasov, 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Spasov'un cinayet gecesi görevli olmadığını savunan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı olayın üstünü örtmekle suçlanmış, o dönemde ülke çapında protestolar düzenlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.