Sosyal Medya

Dünya

Alman hükümeti NSA'nın faaliyetlerini biliyormuş

Alman Federal hükümetinin bir iç yazışmasında, en az 2013 yılına kadar NSA'nın Avrupa'daki hedefleri takip ettiğinden haberdar olunduğu belirtildi.



Alman ikinci televizyon kanalı ZDF'de yayınlanan 'Frontal 21' programı çalışanlarından birine gösterilen federal hükümet iç yazışmasında, Amerikan istihbarat örgütü NSA'nın 2013 AÄŸustos ayına kadar Avrupa'da bazı hedefleri takip ettiÄŸine dair bilgi bulunduÄŸu bildirildi.

Bu yazıda verilen bilgilere göre, Alman istihbaratı BND, 26 AÄŸustos 2013 tarihi itibariyle NSA'nın Avrupalı politikacıların güncel e-mail adreslerini, AB kurumlarını ve aynı zamanda bazı Alman firma temsilcilerini de takip ederek bilgi topladığını tesbit etti. Yazıda bu çalışmaların Alman menfaatlerine ters düÅŸtüÄŸü de kaydedilmiÅŸ.

Daha önce haftalık Spiegel dergisi ve 'Bild am Sonntag' gazetesi de BND'nin 2013 yılında, NSA tarafından kullanılan bazı arama kriterlerinin Avrupalı diplomat ve hükümet çalışanlarını takip etmek için kullandığını tesbit etiÄŸini bildirmiÅŸti.

Alman Federal Parlamentosu NSA Komisyonu tarafından daha önce ifadesi alınan, federal koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Parti CDU milletvekili Tankred Schipanski, 'Mitteldeutsche Zeitung' isimli gazeteye verdiÄŸi demeçte, NSA tarafından BND'ye verilen arama kritirleri listesinin açıklanmasını sakıncalı bulduÄŸunu söyledi. Listede güvenlik politikası açısından çok hassas arama kriteri sözcüklerin yeraldığını belirten Schipanski, bunları açıklamanın ihanet sayılabileceÄŸini kaydetti. Komisyondaki belgelere bakıldığında, Alman istihbaratı hakkında yapılan suçlamaların da yersiz olduÄŸunu öne sürdü.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.