Sosyal Medya

Güncel

Çevik Bir'e Ergenekon'dan takipsizlik

Çevik Bir'in de aralarında olduğu sekiz kişi hakkında Ergenekon soruşturmasından takipsizlik kararı verildi



Ergenekon soruÅŸturması kapsamında, emekli Orgeneral Çevik Bir ve Prof. Dr. Ümit ÖzdaÄŸ'ın da aralarında bulunduÄŸu 8 ÅŸüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan takipsizlik kararı verildi.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Ergenekon soruÅŸturması kapsamında, emekli Orgeneral Çevik Bir, Prof. Dr. Ümit ÖzdaÄŸ, Abdülkadir Erdil, Ä°ffet Ok, Ä°smet Tuncer, Mehmet Emin Kunt, Müjdat Kerimcan Kamal ve Saime Nazan MoroÄŸlu'nun ''silahlı terör örgütüne üye olma ve yardım etme'' suçunu iÅŸledikleri iddiasıyla iletiÅŸimlerinin tespit edildiÄŸi ve irtibatlarının araÅŸtırıldığı belirtildi.

Bu kiÅŸiler hakkında soruÅŸturmayı tamamlayan savcılık, 8 ÅŸüpheli hakkında takipsizlik karar verdi.

Takipsizlik kararında, ÅŸüpheliler Ümit ÖzdaÄŸ, Kerim Can Kamal, Mehmet Emin Kunt, Abdülkadir Erdil ve Ä°smet Tuncer'in ''terör örgütüne üye olma'' suçundan 2008-2009 yıllarında haklarında dinleme kararlarının alındığı, ancak iletiÅŸim tespit tutanakları ile fiziki takip tutanakları incelendiÄŸinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığının tespit edildiÄŸi kaydedildi.

Kararda, ÅŸüpheli Çevik Bir hakkında ise yine aynı yıllarda ''terör örgütüne üye olma'' suçundan dinleme kararı alındığı ancak incelenen iletiÅŸim tespit tutanaklarında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı ve yaptığı görüÅŸmelerin günlük konuÅŸmalar olduÄŸu aktarıldı.

Çevik Bir hakkında, Ergenekon davası sanıklarından ele geçirilen belgelerin de incelendiÄŸi vurgulanan kararda, söz konusu belgelerin 28 Åžubat süreciyle ilgili olduÄŸu ve ÅŸüpheli Çevik Bir'in de Ankara'da açılan 28 Åžubat davasında yargılandığı hatırlatıldı.

Kararda, tüm ÅŸüphelilerin "terör örgütü üyesi olduÄŸuna ve örgüte yardım ettiÄŸine" dair soyut iddia dışında delil bulunmadığına iÅŸaret edilerek, ÅŸüpheliler hakkında kovuÅŸturmaya yer olmadığına dair karar verildiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.