Sosyal Medya

Güncel

'Kongreyi Toplayacaktın da Ne Engel Oldu?'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Kandil'den bir tanesi daha konuşmuş. Diyor ki 'Hükümet, gereken adımları atmıyor, toplamıyoruz kongreyi' Sen toplayacaktın da ne engel oldu?" dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, Malatya 4. Anadolu Kitap Fuarı'nda düzenlenen "Yeni Türkiye" söyleÅŸisinde konuÅŸtu.

Kürt meselesinde onbinlerce insanın hayatını kaybettiÄŸini belirten AkdoÄŸan, "Vatanın her bir evladı bu vatan için, bayrak için, ezan için canını seve seve feda eder. Ama senin yanlış politikaların yüzünden deÄŸil" ifadesini kullandı.

AkdoÄŸan, Kürt meselesinin birkaç boyutu olduÄŸunu, bunların birincisinin ilgisizlik ve geri kalmışlık, ikincisinin ayrımcılık, üçüncüsünün de terör meselesi olduÄŸunun altını çizdi. 

Ä°lgisizlik ve geri kalmışlığa karşı hizmet ve yatırımlarla bir çaba ortaya koyduklarını ifade eden AkdoÄŸan, "Ayrımcılığa karşı demokratik reformlarla siyasi son verdik. Terör meselesine karşı da çok boyutlu mücadele ettik" dedi.

"Zulüm eden bir örgüt, hizmet eden bir devlet var"

Bu süreçte gereken desteÄŸi görmediklerini vurgulayan AkdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Kimse bir ucundan tutmadı. Bu seçimde, beyannamenin ötesinde bir toplumsal sözleÅŸme ortaya koyduk. Bu ne demektir? Gelin, bir çaÄŸrı, bir davet. Gelin, yeni Türkiye'yi birlikte inÅŸa edelim çaÄŸrısı ve davetidir. Bu çok önemli ve deÄŸerlidir. Bakın, GüneydoÄŸu'da bugün Kürtlere kim zulüm ediyor? Hizmet eden, yatırım yapan bir devlet var. Ama okullara molotofkokteyli atan, yurtları basan, vatandaşın yolunu kesen, haraç alan bir örgüt var. Yani zulüm eden bir örgüt, hizmet eden bir devlet var. Bunların 'Kürt' diye bir derdi yok, 'hak ve özgürlük' diye de bir dertleri yok. Bunlar kendi örgütsel hedeflerinin peÅŸinde koÅŸan bir yapı.  

Bakın bugün yine Kandil'den bir tanesi konuÅŸmuÅŸ. Diyor ki 'Biz, nisan, mayıs gibi kongre toplayacaktık, silah bırakmak için. Ama hükümet, gereken adımları atmıyor, anayasayı da deÄŸiÅŸtiremedi, toplamıyoruz kongreyi.' Sen nisan, mayısta kongre toplayacaktın, bu arada nasıl anayasa deÄŸiÅŸecek. Meclis kapalı ya, yani böyle bir kandırmaca var mı? Yani sen toplayacaktın da ne engel oldu? Seçimden önce Meclis kapalıyken nasıl anayasa deÄŸiÅŸecekti."

"Bırak bakayım silahı o kadar oy alabiliyor musun?"

AkdoÄŸan, anayasayı milletin deÄŸiÅŸtireceÄŸine dikkati çekerek, "Yani sen, elinde silah var, 'ÅŸunu yap', 'bunu yap.' Böyle bir süreç deÄŸildir, Çözüm Süreci. Senin tehdit ve ÅŸantajlarınla yürüyen bir süreç deÄŸil. Bu iktidar, millet ne derse onu yapar. Milleti ikna etmek de sadece AK Parti'nin vazifesi deÄŸil, gel kendin ikna et. Türkiye toplumu burada duruyor, gel kendin çaba göster. Yani ben senin örgütsel hedeflerini gerçekleÅŸtirme memuru muyum?" deÄŸerlendirmesi yaptı.   

"Hem elinde silah olacak hem elinde siyaset olacak, bunun adı da demokrasi olacak. Sen de batıda farklı bir profil çizeceksin güya" ifadesini kullanan AkdoÄŸan, bunun adının kandırmaca olacağını söyledi.

AkdoÄŸan, "Silah gömülür, o zaman dersin ki 'bu yöntem devre dışıdır, kabul edilemez. Biz, öldürmek üzerine bir yöntemi kabul etmiyoruz'. O zaman çıkarsın Türkiye'nin her yerine gidersin. Benim siyasi düÅŸüncem budur dersin. Millet de destek veriyorsa o zaman iÅŸte barajı geçti geçmedi tartışması bir anlam ifade eder. Sen baskıyla, ÅŸiddetle, tehditle, korkutmayla oralarda siyaset yapacaksın, sonra 'ben ÅŸu kadar oy aldım'. Bırak bakayım silahı, o kadar oy alabiliyor musun?" diye konuÅŸtu.

"Türkiye'nin bölgesel bir güç olmasından rahatsızlar"

Çözüm Süreci'ni AK Parti'nin baÅŸlattığını vurgulayan AkdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

"Biz baÅŸlattığımızda bunların hiçbiri yoktu mecliste ve ne yapıldıysa biz yaptık. Hangi adım atıldıysa, tek başımıza, bunların engellemelerine raÄŸmen yaptık, attık adımları. Bundan sonra da biz bu süreci devam ettireceÄŸiz. Sabotajlara raÄŸmen, bu tür tehditlere raÄŸmen bu tür süreçleri biz devam ettirmek zorundayız ama bu süreç baÅŸarıya ulaÅŸsa dahi biz bunlarla mücadeleyi sürdüreceÄŸiz. Bu hastalıklı yapıya, biz Kürtleri terk edemeyiz, Kürtleri bırakamayız. Bunların zulmü altında bırakamayız. Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceÄŸiz. Yeni Türkiye'nin, yüksek siyaset ve kronik meseleleri çözmek üzerinde yükselmesi gerekiyor. Yeni Türkiye'de bu sorunlar ayak bağı oluyor. Bunlar üzerine yükselemez. Bu yüzden yeni Türkiye alnı açık, başı dik, onurlu insanların insanca yaÅŸam imkanına sahip olduÄŸu bir Türkiye olacak. Ve bölgesel bir aktör. Son dönemdeki rahatsızlık bu. Türkiye'nin bölgesel bir güç olmasından rahatsızlar. Bunların iki yüzlülüÄŸünü Türkiye ele veriyor, deÅŸifre ediyor."

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.