Sosyal Medya

Güncel

YSK, HDP'nin baÅŸvurusunu reddetti

YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması" istemiyle HDP'nin yaptığı başvuruyu oy birliğiyle reddetti.



Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP'nin, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiÄŸi gerekçesiyle uyarılması" istemiyle yaptığı baÅŸvuruyu oy birliÄŸiyle reddetti.

Anadolu Ajansı'nın duyurduÄŸu habere göre, YSK HDP'nin yaptığı baÅŸvuruyu görüÅŸtü ve oy birliÄŸiyle reddetti. 

HDP, "milletvekili genel seçiminin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının saÄŸlanması" amacıyla YSK'ya baÅŸvurmuÅŸtu.

HDP baÅŸvurusunda, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının saÄŸlanması ve CumhurbaÅŸkanlığı makamının uyarılmasını istemiÅŸti. 

HDP, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın iktidar partisi mensubu gibi davrandığını, dini duyguları istismar ettiÄŸini ve muhalefeti hedef alan açıklamalar yaptığını savunmuÅŸtu:

"Sayın CumhurbaÅŸkanı, uzunca bir süredir, anayasal tarafsızlığına ve tarafsızlık yeminine aykırı olarak iktidar partisi yöneticisi gibi davranmakta, devletin ve dolayısıyla halklarımızın olanaklarını kullanarak açılışlara katılmakta, mitingler düzenlemekte, partimiz ve EÅŸ Genel BaÅŸkanımız Sayın Selahattin DemirtaÅŸ ile diÄŸer muhalefet ve ana muhalefet partileri ve genel baÅŸkanlarının (adlarını ve programlarının içeriÄŸini de anarak) aleyhine açıklamalarda bulunmakta, kutsal dini duyguları istismar edecek biçimde dini semboller kullanmaktadır." 

HDP, canlı yayın süreleri ve konuÅŸmaları örnek göstermiÅŸti

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın seçim takviminin baÅŸladığı 10 Mart 2015'ten bu yana Türkiye'nin deÄŸiÅŸik illerinde toplu açılış törenleri adı altında halka açık 7 miting gerçekleÅŸtirdiÄŸini belirten HDP, bu mitinglerin TRT baÅŸta olmak üzere televizyon kanallarının büyük çoÄŸunluÄŸunda canlı yayınlandığını belirtmiÅŸti. HDP baÅŸvurusunda bu mitinglerde AK Parti'yi iÅŸaret eden konuÅŸmalar yaptığını kaydetti, örnekler verdi. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın mitinglerde HDP'yi yuhalattığını, mitinglere AKP'li bakanlar ve milletvekillerinin protokol sıralarında katıldığını vurgulayan HDP, Kur'an-ı Kerim'in de kitlelere gösterilmek suretiyle propaganda aracı olarak kullanıldığını savundu.

HDP ErdoÄŸan'ın seçim yasaklarını CumhurbaÅŸkanı sıfatıyla deldiÄŸini öne sürdü, ErdoÄŸan'ın katıldığı mitingler ile CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'ndaki kabul törenleri, kongre ve sempozyumlarda yaptığı konuÅŸmalara da baÅŸvuru metninde yer verdi.

HDP'nin YSK'ya yaptığı baÅŸvuruda, ErdoÄŸan'ın 1 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında katıldığı etkinlik ve programlarda siyasi içerikli konuÅŸmalar yaptığını, bu konuÅŸmaların devletin resmi kurumu olan TRT Haber kanalında 13,5 saat canlı yayın olarak yer aldığı belirtildi. HDP kaç kanalın ErdoÄŸan'ın konuÅŸmalarını ne kadar süreyle canlı yayınladığına iliÅŸkin tespitlerini de baÅŸvuru metnine ekled

Kaynak: Anadolu Ajansı, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.