Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan ücret vaatlerine sert eleştiri

Recep Tayyip Erdoğan, partilerin asgari ücret vaatlerini eleştirerek, 'Herhalde oyları asgari ücret 5 bin diyen alacaktır. Siyaset dürüstlük ister. Bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor' dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°stanbul'daki programının ardından TekirdaÄŸ'a geldi. TekirdaÄŸ'da vatandaÅŸlarla bir araya gelen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, baÅŸbakanlığı döneminde TekirdaÄŸ'a yaptığı yatırımlardan bahsetti.

TekirdaÄŸ'da 42 ayrı eserden oluÅŸan hizmetlerin TekirdaÄŸ'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen ErdoÄŸan, "Bu yatırımların ÅŸehrimize kazandırılmasında emeÄŸi geçen hükümetimizi, bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, tüm yüklenici firmaları, bürokrat, mimar, iÅŸçi hepsini kutluyorum, tebrik ediyorum. Biz, 81 vilayetimizin hepsine, 78 milyon insanımızın hepsine aynı nazarla bakıyoruz. Zira biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Ve biz bu milletin hizmetkarıyız. GeçtiÄŸimiz 12 yılda bu anlayışla doÄŸusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkemizin her karış toprağına emek verdik, yatırım yaptık. Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meÅŸrebine bakmadığımız gibi hayat tarzına da karışmadık. Sadece Türkiye'yi büyütmenin, geliÅŸtirmenin, kalkındırmanın, birleÅŸtirmenin gayreti içerisinde olduk. Bunun en yakın ÅŸahidi TekirdaÄŸ'dır. Åžöyle 12 yıl öncesine gittiÄŸiniz zaman Ä°stanbul-TekirdaÄŸ- Gelibolu bu hattaki hatta Edirne, bu güzergahtaki yollarımızın halini biliyorsunuz. KardeÅŸlerim, 12 yılda yaptığımız toplam yatırım ne biliyor musunuz? Eski rakamla söylüyorum yaklaşık 9 buçuk katrilyon. Bunları TekirdaÄŸ'a baÅŸbakanlığım döneminde yaptık. Biraz önce AraÅŸtırma Uygulama Hastanesi ve fakülte binaların açılışını Namık Kemal Üniversitesi'ni TekirdaÄŸ'a kim kazandırdı? Biz kazandırdık. Bugün üniversitemizin 26 binin üzerinde öÄŸrencisi var. Bölgemizin önde gelen eÄŸitim öÄŸretim kurumları arasında yerini aldı. 2002 yılında TekirdaÄŸ'da ne kadar bölünmüÅŸ yol vardı biliyor musun? 79 senede TekirdaÄŸ'a yapılan bölünmüÅŸ yol 87 kilometreydi. Biz buna 12 yılda 230 kilometre bölünmüÅŸ yok ilave ettik. Halep oradaysa arşın TekirdaÄŸ'da. Yine biraz önce açılışını yaptığımız TekirdaÄŸ- Muratlı demiryolu, ÅŸehrinizi Marmaray üzerinden tüm Türkiye'ye baÄŸladı. Åžimdi ey TekirdaÄŸlı kardeÅŸlerim artık raylı sistemle Anadolu'ya gitmek mümkün. Marmaray, Asya'yı Avrupa'ya baÄŸlıyor. Bakın burası çok önemli. Birileri laf yapar biz iÅŸ yararız dedik. Çünkü biz, evlad-ı fatihanız. Çünkü biz, kadırgaları karadan yürüten fatihin torunları olarak, dedik ki dedemiz Fatih kadırgaları karadan yürüttü öyleyse biz metroyu denizin altından yürüteceÄŸiz dedik. Ve bunu baÅŸardık. Åžu ana kadar milyonlarca insanımız istifade etti. Ama bitmedi. Åžimdi inÅŸallah önümüzdeki yıl Avrasya Tüneli'ni bitiriyoruz. O da denizin altından. O da bitmedi ÅŸimdi 3. proje geliyor. Ama bu arada bir baÅŸka adım daha attık. Nedir o? BoÄŸazın üzerinde 2 köprü var. Yetmez dedik. BaÅŸbakanlığım döneminde baÅŸlattığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. Åžu anda Yavuz Sultan Selim Köprüsü inÅŸallah bu yılın sonuna büyük ihtimalle yetiÅŸiyor. 4 gidiÅŸ, 4 geliÅŸ, ortasından da yüksek hızlı tren geçecek" dedi.

"LAFLA PEYNÄ°R GEMÄ°SÄ° YÜRÜMÜYOR"

Lafla peynir gemisinin yürümeyeceÄŸini dile getiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Sevgili kardeÅŸlerim, hizmet bu. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Åžimdi Ä°stanbul'dan baÅŸlayıp TekirdaÄŸ'dan geçerek Kırklareli ve Edirne'ye uzanacak hızlı tren hattının alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Aynı ÅŸekilde TekirdaÄŸ'ı Çanakkale'ye oradan Balıkesir'e baÄŸlayacak otoyolla ilgili hazırlıklar devem ediyor. Bugüne kadar TekirdaÄŸ böyle hizmet gördü mü? Ä°nÅŸallah ÅŸimdi bir de tabi köprüyle Çanakkale geçiÅŸini yapacağız. Onlar da etüt safhasında, onun da çalışmaları yürüyor. Bu arada Trakya GeliÅŸim Projesi sulamadan aÄŸaçlandırmaya kadar pek çok alanı kapsayan 10 katrilyon liralık bir yatırım. Ergene'yi tertemiz hale getirecek bu proje adım adım uygulanmaya baÅŸlandı. SaÄŸlıkta inÅŸallah ÅŸu anda üniversitemizin hastanesi ve bir de bu ay içerisinde adımı atılacak olan ÅŸehir hastanesi. Bu ÅŸehir hastanesi çok önemli. Åžehir hastanesiyle inÅŸallah TekirdaÄŸ'ımız çok farklı bir konuma yükselecek. Farkımız bu. Biz hizmet için yola çıktık. Bugünlere yaptığımız yatırımların, eserlerin üzerinde yükselerek geldik. Åžimdi önümüzde 2023 hedeflerimiz var" ifadelerini kaydetti.

"2023'TE Ä°HRACATI 2 TRÄ°LYONA YÜKSELTMEYÄ° HEDEFLÄ°YORUZ"

Türkiye'nin 12 senede kat ettiÄŸi yolu örneklerle açıklayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bakınız milli gelirimizi 2002 yılı sonunda göreve geldiÄŸimizde 230 milyar dolardan aldık, 800 milyar dolara çıkardık. Önümüzdeki dönemde bu rakamı 2 trilyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz. Sene 2023. Hedef bu. Milletimizin desteÄŸiyle, TekirdaÄŸ'ın desteÄŸiyle inÅŸallah bu hedefe de ulaÅŸacağız" diye konuÅŸtu.

"BÄ°Z BU YOLA EĞİTÄ°M, SAÄžLIK, ADALET, EMNÄ°YET Ä°ÇÄ°N ÇIKTIK"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan konuÅŸmanın devamında, "Åžimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar. Hatırlıyorsunuz dimi eski Türkiye'yi. 1970'lerin, 90'ların Türkiye'sini. Gençler o günleri bilmez. Åžöyle 1-2 örnekle eski Türkiye'yi anlatayım. Hastalandığınızda ne yapıyorlardı biliyor musunuz? Ä°zlediniz mi televizyonlarda? Ama ÅŸimdi aile doktorunuza gidiyorsunuz. O gidilen hastanelerin hali. Ä°ÅŸte ÅŸurada Kırklareli'de bir anne babayı izledim o televizyonda. Yavrusuna maalesef serumu yanlış taktılar ve bunun neticesinde de o kızımızın kolunu kesmek zorunda kaldılar. Ve o zamanın SSK Genel Müdürü de iÅŸte malum. Åžu anda muhalefetin başında. DeÄŸerli kardeÅŸlerim hastaneler rezalet, hijyen diye bir ÅŸey yok ve doktor hakeza. Biz bu yola çıkarken eÄŸitim, saÄŸlık, adalet, emniyet diye çıktık. Ulaşımı bunun üzerine bina ettik, enerjiyi bunun üzerine bina ettik, tarımı bunun üzerine bina ettik. Ama bir ÅŸey söyledik. Dedik ki halk içinde muteber nesne yok devlet gibi. Olamaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Ecdadımız Kanuni, bir devleti feda ederim diyor bir saÄŸlıklı nefes için. Biz böyle bir ecdadın torunuyuz. Tabi ki saÄŸlıkta büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Gayretle, koÅŸarak inÅŸallah daha ileri bir Türkiye'yi, daha demokrat bir Türkiye'yi, özgürlüklerin ülkesi olan bir Türkiye'yi inÅŸa etmenin, ihya etmenin gayretindeyiz. Bakınız 2002 yılında bizin ihracatımız neydi? 36 milyar dolar. Åžimdi ne biliyor musunuz? 158 milyar dolar. Sanayinin, tarımın ticaretin ÅŸehri TekirdaÄŸ, bunun ne anlama geldiÄŸini çok iyi bilir. TekirdaÄŸ'a hemen bir adım ötede kim var? Yunanistan. Yunanistan'ın ÅŸehirleri arasında adeta asırlık fark vardır. Åžimdi TekirdaÄŸ'ın, Edirne'nin, Balıkesir'in oralarda eksik hiçbir ÅŸeyi olmadığı gibi tam tersine ÅŸimdi fazlası var. Bunların hepsi son 12 yılda yaÅŸandı. Ben partilerin vaatlerinde, projelerinde Türkiye'nin tüm bu kazanımlarının üzerine ne koyacaklarını görmek istiyorum" dedi.

"ŞİMDÄ° ASGARÄ° ÜCRETTE AÇIK ARTTIRMA BAÅžLADI"

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerinde açıkladığı asgari ücret konusuna da deÄŸinen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan,"Bakın ÅŸimdi asgari ücrette bir açık arttırma baÅŸladı. Birisi iktidar hesabı yapmış bin diyor, öbürü bin 400 diyor, birisi çıkmış bin 500, birisi de diyor ki 5 bin. Herhalde oyları asgari ücret 5 bin diyen alacaktır. Siyaset dürüstlük ister. Bunlar asgari ücretin ne anlama geldiÄŸini de bilmiyor. Asgari ücret, devletin bir koruma, bir çerçeve anlaÅŸmasıdır. Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında iÅŸçi çalıştıramazsınız. Bu demektir. Ve o asgari ücret üzerinden bütün SGK primlerini ödersiniz. Bunun ucu açıktır. Ä°ster bunu bin 500, 2 bin ne yarsan yap. Ama onun alına inemezsin. Bu bir koruma rakamıdır. Bu bakımdan asgari ücreti bu ÅŸekilde belirlerken bir de bunun getirisi, götürüsü var. Siz asgari ücreti kalkar da böyle bin 500, 2 bin bu ÅŸekilde ortaya koymaya yönelirseniz bir de istihdamda bu ne getirir ne götürür bunu düÅŸünmek zorundasın. Sadece kötülemek, sadece hakaret, sadece istismar üzerinden maalesef bir seçim kampanyası yürütülüyor. Ben ÅŸu anda Anadolu'yu dolaşıyorum, açılışlar yapıyorum ve gittiÄŸim yerlerde de söylüyorum. Diyorum ki belediye, vali, buraların hepsini ziyaret etmek CumhurbaÅŸkanı olarak benim bir nezaket kuralımdır, yapmam gerekir. Ve tabi burada ÅŸu parti, bu parti diye bir ÅŸeyi de ayırt etmiyorum. Karabük'te gittim MHP Belediyesi. SaÄŸ olsun ilgi alaka gösterdi, gittim ziyaret ettim, brifing aldım. Çanakkale'de aynı ÅŸekilde CHP belediyesi. Brifing aldım ve aynı ÅŸekilde orayı da ziyaret ettim. Bugün TekirdaÄŸ'da aynı ÅŸekilde. Ve son Siirt, Mardin, Diyarbakır, Batman buraları ziyaret etim. Buralardakiler de herhalde Kandil'den talimat almışlar önce geleceÄŸiz dediler sonra gelemediler. Böyle olunca dedim ki onlar, devlet protokolüne saygı göstermezse, bu nezaketi göstermezse milletin bana vermiÅŸ olduÄŸu yetkiye ben ihanet edemem ve oraları da ziyaret edemem dedim ve gitmedim" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.