Sosyal Medya

Güncel

Gül: Benim de zihnim berrak

11. Cumhurbaşkanı Gül, 2013'teki Davutoğlu-Gülen görüşmesini sonradan öğrendiğini yineledi; Davutoğlu'nun "Bu konu benim için berrak sözlerine, "Benim de zihnim berrak" diye yanıt verdi.



11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, kendisine yakın isimlerden Habertürk yazarı Fehmi Koru'ya konuÅŸtu, "Benim de zihnim berrak; ayrıca konu hakkında önceden haberdar edilmediÄŸim için, öÄŸrendiÄŸimde duyduÄŸum ve etrafımla da paylaÅŸtığım rahatsızlık yüzünden de unutmam mümkün deÄŸil" dedi.

Koru'nun yazısında aktardığına göre Gül, “BirleÅŸmiÅŸ Milletler Zirvesi için New York’a gittiÄŸimizde gerçekleÅŸmiÅŸ bu görüÅŸme. DışiÅŸleri Bakanı olarak Ahmet DavutoÄŸlu da BM’deydi. Ben oradan erken döndüm. Döndükten bir hafta kadar sonra, geride bıraktığımız heyetten geçici olarak CumhurbaÅŸkanlığı’nda görevli biri, gidiÅŸin bilgisini benimle paylaÅŸtı” dedi. 

DavutoÄŸlu "Bu konu benim için berrak" demiÅŸti

Konu, Cemaat'e yakın medya organlarının, DavutoÄŸlu'nun DışiÅŸleri Bakanı olduÄŸu dönemde, 17 Aralık yolsuzluk ve rüÅŸvet operasyonundan üç ay önce Eylül 2013’te Pensilvanya’da Fethullah Gülen’le yaptığı görüÅŸmeyi hatırlatmasıyla gündeme geldi. 

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Milliyet Gazetesi'ne verdiÄŸi mülâkatta, görüÅŸmeyi dönemin CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ve BaÅŸbakanı Tayyip ErdoÄŸan'ın bilgisi dahilinde gerçekleÅŸtirdiÄŸini söyledi.

Ancak Gül bu açıklama için “Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öÄŸrenmiÅŸtim" dedi. 

Bunun üzerine DavutoÄŸlu, Pazar günü Almanya ziyareti sırasında gazetecilere sorularını yanıtlarken "Kendisine de öyle görüÅŸme için gideceÄŸimi ifade etmiÅŸtim" demiÅŸti. Bir gazetecinin "Önceden söylediniz yani" demesi üzerine de DavutoÄŸlu "Tabii. (...) Sayın CumhurbaÅŸkanımız tabii aradan süre geçti, kendisinde herhangi bir ÅŸekilde bu anlamda yanlış bir kanaat uyanmasını da istemem, kendisine olan saygımın ne kadar derin olduÄŸunu, kendisi de bilir. Daha baÅŸbakanlığı döneminde, ilk baÅŸbakanlık görevini aldığında ve daha çok eskiye dayanan dostluÄŸumuz gereÄŸi kurulmuÅŸ çok saÄŸlam iliÅŸkilerimiz var ama tabii kendisinin de söylediÄŸi gibi bazen hafıza yanıltıcı olabilir ama benim için bu konu berrak bir husustur" ifadesini kullanmıştı. 

Kaynak: Habertürk, Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.