Sosyal Medya

Güncel

Haydar Baş davet üzerine Moskova'ya gitti

'5 bin bin lira asgari ücret' uçuk seçim vaatleriyle tanınan Prof.Dr. Haydar Baş, Putin'in kontrolündeki Rusya Parlamentosu Duma'dan gelen davet üzerine Moskova'ya gitti.



BTP Genel BaÅŸkanı Prof.Dr. Haydar BaÅŸ Rusya Parlamentosu Duma'dan gelen davet üzerine Moskova'ya gitti.

Haydar BaÅŸ'ın parlamentoya girdiÄŸi kapı bugüne kadar yabancı misafirler arasında sadece Çin Devlet BaÅŸkanı için açılmıştı.

Rusya'nın önde gelen partilerinden Liberal Demokrat Parti Genel BaÅŸkanı Vladimir Jirinovski tarafından karşılanan Haydar BaÅŸ Duma'da Rusya tarafından uygulanan Milli Ekonomi Modeli'ni anlattı.

Ä°lk kez bir Türk siyasinin ekonomi brifingi verdiÄŸi Duma'daki konuÅŸmayı çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve ekonomi öÄŸrencisi de takip etti.

PUTÄ°N’Ä°N DANIÅžMANINDAN ÖVGÜ

Yaklaşık 5 saat süren özel oturumda Rus siyasetçi ve ekonomistler de söz aldı. Toplantıya katılan Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in danışmanı Prof. Dr. Andrei Korotkoi ÅŸunları söyledi, "Milli Ekonomi Modeli Rusya'nın iktisadi bağımsızlığını saÄŸlıyor ve sürekli büyüme ile insana adaletli yaklaÅŸmayı getiriyor. Bu modelin temelinde adalet yatmaktadır ki, bu da Ruslar için uygundur. Bu model sadece milli deÄŸil, uluslararası tüm seviyelerde uygulanabilir. Milli Ekonomi Modeli Rusya'nın istediÄŸi kalkınmayı saÄŸlamaktadır. Eski ekonomi modelleri ömrünü tamamlamıştır ve yeni bir ekonomi modeline ihtiyaç vardır; o da MEM'dir. Rusya olarak MEM ile baÅŸarıya ulaÅŸacağız." dedi.

HAYDAR BAÅž-JÄ°RÄ°NOVSKÄ° GÖRÜÅžMESÄ°

Özel oturumun ardından BTP lideri Haydar BaÅŸ LDPR lideri Vladimir Jirinovski ile makam odasında bir süre görüÅŸtü. GörüÅŸmeye Jirinovski'nin sözleri damga vurdu.

Rus siyasetçi BTP liderine ÅŸunları söyledi, "Duma'daki konuÅŸmanız çok enteresandı. Hepimiz büyük bir memnuniyetle sizi dinledik. Åžimdiki kriz ortamında bence bu konuÅŸmanız faydalı oldu. Modeli'nizi Rusya Bilimler Akademisinde de konuÅŸacağız. Biz Prof.Lisiçkin ile beraber sizin hem bilim alanında yaptığınız çalışmalarınızı hem de politikalarınızı desteklemeye hazırız."

''NE MUTLU TÜRKÜM DÄ°YENE''

GörüÅŸme sırasında zaman zaman Türkçe'de konuÅŸan Jirinovski dikkat çekici bir çıkış yaptı ve dünyanın farklı ülklerinde yaÅŸayan Türk gençlerine ÅŸu tavsiyede bulundu.

Jirinovksi, "dünyanın neresinde olursa olsun genç Türkler "Ne Mutlu Türküm Diyene" demeli" dedi.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.