Sosyal Medya

Güncel

Manisa'da altı derneğe Cemaat operasyonu

Manisa'da "paralel yapıya destek" iddiasıyla geçen hafta 5 derneğe düzenlenen operasyonun ardından, bugün 6 derneğe daha baskın yapıldı.



Operasyonu Manisa Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Åžubesi ekipleri düzenledi. Polis, Kimse Yok mu DerneÄŸi Manisa Åžubesi, SaÄŸlık ve EÄŸitim DerneÄŸi, Moris Åžinasi Milletlerarası Çocuk SaÄŸlığı DerneÄŸi, Manisa Halk EÄŸitim ve ÖÄŸretim SaÄŸlık ve Sosyal Yardım DerneÄŸi, Manisa Havacılık TopluluÄŸu Spor DerneÄŸi, Feza EÄŸitim ve Kültür Vakfı'nın bürolarında arama yaptı.

Çevik kuvvet ekipleri, dernek binalarının çevresinde güvenlik önlemi alırken, KOM Åžubesi ekipleri de derneklerdeki bilgisayar ve evraka el koydu.

Anadolu Ajansı 6 derneÄŸe yönelik operasyonun, 'paralel yapı'ya finansman desteÄŸi saÄŸladıkları iddiasıyla yapıldığını duyurdu.

Geçen hafta da 5 derneÄŸe operasyon yapıldı

Manisa'da 30 Nisan'da da 'paralel yapı'ya finansman saÄŸladıkları iddiasıyla 5 derneÄŸe baskın düzenlendi. Manisa Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (MASÄ°AD), Aktif EÄŸitimciler DerneÄŸi, Milenyum Memurlar DerneÄŸi, EÄŸitim Gönüllüleri DerneÄŸi ve Manisa Çalışanlar DerneÄŸi'ne ait 6 adreste arama yapıldı, bilgisayar ve evraklara el konuldu. 

Manisa  Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren geçen haftaki operasyonla ilgili olarak, 'paralel yapı'nın 'terör örgütü' olarak tescillendiÄŸini, mücadelenin kararlılıkla devam edeceÄŸini söylemiÅŸ, "Bu derneklere bundan sonra bağış yapacak, kurban ve burs paralarını verecek kiÅŸilerin, terör örgütüne yardım yaptıklarını anlamaları gerekiyor" demiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.