Sosyal Medya

Dünya

Terör devleti İsrail askerlerinden katliam itirafı

Terörist işgalci devlet İsrail’in geçen yıl Gazze’ye düzenlediği kanlı operasyona katılan askerler katliam emirlerini itiraf ettiler.



''SessizliÄŸi Bozmak’, Ä°ngilizce adıyla ‘Breaking the Silence’ isimli insan hakları derneÄŸi, geçen yaz 2200 Filistinlinin katledildiÄŸi Gazze operasyonuna katılan 60 Ä°srailli askerle görüÅŸtü. Terör devleti Ä°srail’in Koruyucu Hat Operasyonu’na katılan askerlerin ifadelerini rapor olarak yayınladı.

Raporda operasyona katılan bir askerin “Gazze’ye karadan ilerleyen askerlere verilen angajman kuralı ‘AteÅŸ açın, her yere, hareket eden her ÅŸeye ateÅŸ açın. Yapacağınız ilk ÅŸey bu’ ÅŸeklindeydi” dediÄŸi aktarılıyor. 240 sayfalık rapor hazırlanırken muharip askerlerin yanı sıra üst düzey rütbeli asker ve komuta odası görevlileriyle de görüÅŸüldü. Askerler ifadelerinde bombaladıkları binaların ‘meÅŸru hedef’ olup olmadığını bilmediklerini söyledi.

Raporda askerlerin kasıtlı olarak Filistinli sivilleri öldürdüÄŸü vurgulandı. Operasyonda verilen emirlerin ‘uluslararası hukuka’ aykırı olduÄŸu ifade edildi.

Ä°SRAÄ°L ‘SÄ°VÄ°LLERÄ° GÖZETTÄ°K’ DEMÄ°ÅžTÄ°

Raporda “Askerlerin ifadeleri, Ä°srail ordusunun operasyonla ilgili açıklamalarını doÄŸrulamıyor. Askerlerin söyledikleri Ä°srail ordusunun resmi açıklamalarına zıt bir durum ifade ediyor” denildi. Ä°srail’in geçen yıl temmuz ayında baÅŸlattığı operasyon 50 gün sürmüÅŸtü.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.