Sosyal Medya

Güncel

Görmez: O aracı iade edeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, '1 milyonluk makam aracı' tartışmalarının sorulması üzerine aracın kendi talepleri üzerine verildiğini belirtti, "İbretiâlem olsun diye o aracı iade edeceğiz" yanıtını verdi.



Habertürk TV'de canlı yayına katılan Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez soruları yanıtladı. Görmez '1 milyonluk makam aracı' tartışmalarının sorulması üzerine "Araç kesinlikle zırhlı deÄŸil. Ä°bretiâlem olsun diye o aracı iade edeceÄŸiz" dedi

"1 milyonluk araç" tartışması"

Habertürk televizyonundan Veyis AteÅŸ’in, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın, yönetmeliÄŸe göre 120 bin liralık araca binebileceÄŸi ancak kendisine vergilerle birlikte 976 bin liralık araç alındığını söylemesi üzerine Mehmet Görmez ÅŸunlar söyledi;

“Ankara'da devlet gerekliÄŸi içinde herhangi bir genel müdürlüÄŸe, müsteÅŸarlığa, bakanlığa bir makam aracı nasıl tahsis ediliyorsa o ÅŸekilde bundan birkaç ay önce Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'na böyle bir aracın tahsis edildiÄŸi doÄŸrudur. Bu haber ilk önüme geldiÄŸinde Moskova'da bir toplantıdaydım. Talep bizden geldi. Burası Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı. Bir ihtiyaç var. Araç kesinlikle zırhlı deÄŸilÄ°bretiâlem olsun diye o aracı iade edeceÄŸiz.”

“Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı sıradan bir kamu kurumu deÄŸildir”

Görmez “Diyanet iÅŸleri baÅŸkanlığı kalmalı” tartışmaları ile ilgili olarak ise ÅŸunları söyledi;

“DoÄŸrusu bizim kabul etmeyeceÄŸimiz, toplumun yadırgadığı, toplumun mahÅŸeri vicdanını yaralayan bu tartışmaların bir boyutu var. Bu tartışmalarda iÅŸin siyasi boyutuna elbette karışmayız, ama kurumumuzla ilgili bir itibarımıza gölge düÅŸüren hepimizi üzen, bazen insanların kendi ideolojilerini, öfkelerini hatta bazen asla doÄŸru olmayan haberler üzerinden eÄŸer Diyanet bir polemik konusu haline getiriliyorsa, bu mahÅŸeri vicdanı yaraladığı için bu açıklamayı yapıyorum. Bu açıklamalarda yadırgadığımız birkaç önemli husus var. Birinci Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı sıradan bir kamu kurumu deÄŸildir, aynı zamanda millet kurumudur. Kurumun toplumsal meÅŸruiyeti, yasal meÅŸruiyetinin önündedir. Bu toplumun birliÄŸinin çimentosudur, daima millet bu kuruma farklı bakmıştır. EleÅŸtirilerimizi yapabiliriz ama eleÅŸtirileri yaparken sıradan bir kamu kurumu gibi 'gelirim kapatırım, yok ederim' vesaire düÅŸüncelerle bu doÄŸru deÄŸil.”

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.