Sosyal Medya

Güncel

"Böcek" davasının beşinci celsesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişinin yargılandığı davanın beşinci duruşması başladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kiÅŸi hakkında açılan davanın beÅŸinci duruÅŸması baÅŸladı. 
 
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve Ä°lker Usta, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları, müÅŸteki CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın avukatları ile müÅŸteki BaÅŸbakanlığın avukatı katılıyor. 
 
DuruÅŸmada, firariyken Romanya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilen Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı Teknik Åžube Müdür Yardımcısı Zavar ve polis memuru Usta'nın savunma yapmaları, ayrıca tanıkların dinlenmeleri bekleniyor. 
 
Ä°ddianamede, ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı sırasında resmi konutunun 24 Kasım 2011 - 29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011- 29 Aralık 2011 arasında dinlendiÄŸi belirtiliyor.
 
Ä°ddianamede, dinleme cihazlarının, 2011'de BaÅŸbakanlığın onayı ile MÄ°T ekibinin ErdoÄŸan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, BaÅŸbakanlık Merkez Bina ve BaÅŸbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleÅŸtirilmiÅŸ olarak bulunduÄŸu kaydediliyor.
 
Sanıklardan Ali ÖzdoÄŸan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Ahmet Türer, Enes ÇiÄŸci ve Ä°lker Usta'ya, "BaÅŸbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliÄŸini ihlal, kiÅŸiler arasındaki konuÅŸmaları kaydetmek" suçları yöneltiliyor ve 21'er yıldan 36 yıl 6'ÅŸar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor. 
 
Sanıklar Harun Yavuz, Ä°brahim Sarı, HurÅŸit Gölbaşı, Seyit Saydam, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Hasan Palaz'ın ise aynı suçların iÅŸlenmesine yardım ettikleri belirtiliyor.

 

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.