Sosyal Medya

Dünya

İslam karşıtı karikatür sergisi önünde çatışma

ABD'de, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının düzenlendiği salonun dışındaki güvenlik görevlilerine ateş açan iki kişi öldürüldü,



Ä°slam karşıtı eylemlerle tanınan  kuruluÅŸun düzenlediÄŸi yarışmada birinciye 10 bin dolar verileceÄŸi açıklanmıştı 
 
ABD'nin Texas Eyaleti'nin Dallas Kenti'nde, Ä°slam  karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma Ä°nsiyati'nin  (American Freedom Defense Initiative) düzenlediÄŸi HZ.Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleÅŸtirildiÄŸi salonun dışında silahlı çatışma yaÅŸandı. 
 
Salonun bulunduÄŸu Garland bölgesi polisinden yapılan açıklamada, bir  otomobildeki iki kiÅŸinin salonun dışında bulunan güvenlik görevlilerine ateÅŸ  açtığı, polislerin karşılık vermesi sonucu iki saldırganın öldürüldüÄŸü, bir  güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi. 
 
Açıklamada, saldırının Curtis Culwell Center'da düzenlenen karikatür  yarışmasıyla ilgisi olup olmadığı ve saldırganların kimliÄŸi konusunda bilgi  verilmedi. 
 
Önünde saldırı gerçekleÅŸen salonda, daha önce de provokatif eylemler  gerçekleÅŸtiren Ä°slam karşıtı Amerikan Özgürlük Koruma Ä°nisiyatifi adlı kuruluÅŸ  Hz. Muhammed karikatürleri yarışması düzenliyordu. 
 

10 bin dolar ödüllü yarışmaya Hollandalı politikacı Geert Wilders da  katılmıştı. Çatışmanın ardından salonun boÅŸaltıldığı kaydedildi. 
 
Yarışmayı düzenleyen kuruluÅŸ daha önce de New York'ta Dünya Ticaret  Merkezi yakınlarına Ä°slam merkezi açılmasına karşı kampanya yürütmüÅŸ, Ä°slam  karşıtı ilan yayınlamak için ABD genelinde billboard'lar kiralamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.